logo F1online.sk

Ricciardo sa už do Formuly 1 nevráti, predpovedá Jones

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 3. 2023

Daniel Ricciardo bol kedysi považovaný za jedného z najväčších ašpirantov na titul. V najväčšej sláve dokázal rozniesť na kopytách Sebastiana Vettela a výsledkovo sa počas pôsobenia v Red Bullu vyrovnal aj Maxovi Verstappenovi. V posledných rokoch kariéry si však počínal vyložene zle. Prestup do McLarenu mu nevyšiel podľa predstáv a mladý Lando Norris ho z Formuly 1 takpovediac vypoklonkoval. Teraz si dáva Austrálčan ročný sabatikal, po ktorom by sa chcel do F1 navrátiť. Viacero osobností, najnovšie aj majster sveta z roku 1980 Alan Jones, si však nemyslí, že sa mu to podarí.

Daniel Ricciardo sa v sérii zlých kariérnych rozhodnutí ponáša na Fernanda Alonsa. Dalo by sa povedať, že práve jeho zlý odhad na tímy ho okrem iného stál miestenku v F1. Austrálčan sa síce zastrája, že by sa chcel do najvyššej motoristickej súťaže vrátiť, avšak pravdepodobne len vo farbách jedného z top tímov. Tudy však cesta podľa Alana Jonesa nevede.

„Nemyslím si, že bude jazdiť v Red Bulle, pokiaľ sa súčasným jazdcom niečo nestane,“ uviedol Alan Jones pre Herald Sun. „Za týchto predpokladov si nemyslím, že absolvuje Veľkú cenu. Pochybujem tiež, že bude o rok na štartovom rošte. Red Bull pravdepodobne nemá dôvod, aby nepodpísal Péreza a Verstappen je očividne zazmluvnený. Taktiež si nemyslím, že niekto odíde z Ferrari. Nemá tak kam ísť.“

„Samozrejme, každý sa chce pohybovať na popredných priečkach a je smutné, že z nejakého dôvodu jeho výkonnosť tak klesla. Podľa mňa ani on sám nevie, prečo tomu tak je. Ako som už povedal, nemyslím si, že sa vráti do F1.“

Podľa Jonesa si však za to Ricciardo môže aj sám. Austrálčan sa domnieva, že 33-ročný pretekár sa viac ako na trať, sústredil na aktivity mimo nej.

„Myslím si, že ani on sám nevie, prečo stratil formu,“ poznamenal. „Domnievam sa, že sa len dostal do varu.“

„Môj názor je taký, že sa až priveľmi sústredil na aktivity mimo trate a venoval im príliš veľa času. Strávil pri nich viac času ako v kokpite. To tvrdím ja,“ dodal víťaz dvanástich veľkých cien.