logo F1online.sk

Magnussen a Hülkenberg bojujú o sedačku, bude ťažké ich skrotiť, domnieva sa Glock

VF-23 Livery HULK-3-195
© Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 2. 2023

Magnussen a Hülkenberg mali medzi sebou v minulosti spory a hoci obaja tvrdia, že je kríza už dávno zažehnaná a dokážu navzájom spolupracovať, viaceré osobnosti padoku, vrátane Tima Glocka, sú tomu na pochybách. Nemec pripomína, že obaja jazdci majú podpísané zmluvy do konca roka 2023 (v prípade Hülkenberga však disponuje Haas aj opciou pre rok 2024) a pokiaľ sa nebudú prezentovať adekvátnymi výkonmi, pre Haas nebude žiadnym problémom ich nahradiť. Bývalý pretekár Toyoty či Marussie si preto myslí, že to medzi týmito dvoma kohútmi bude na trati poriadne iskriť a šéf tímu Günther Steiner bude mať čo robiť, aby udržal situáciu pod kontrolou.

Magnussen sa vrátil do F1 vlani po ročnej odmlke, pričom obdržal dvojročnú zmluvu, ktorá mu vyprší na konci roku 2023. Hülkenberg, ktorý sa vo farbách Haasu predstaví premiérovo o mesiac v Bahrajne, disponuje ročným kontraktom, ktorý mu však môže byť vďaka opcii predĺžený.

Keďže obaja pretekári zotrvajú v F1 s určitosťou len do konca kalendárneho roka, obavy o miesto môžu podľa Glocka viesť medzi tímovými kolegami k neľútostnej „bratovražednej vojne“.

„Faktom je, že obaja majú zmluvu len na rok, čiže obaja bojujú o miesto v kokpite,“ vyslovil sa Timo Glock pre Sky Deutschland. „Myslím si, že Günther Steiner bude mať čo robiť, aby týchto dvoch skrotil.“

Magnussen a Hülkenberg však opakovane avizujú, že hodlajú spolupracovať a kauzu „suck my balls“ už dávno hodili za hlavu. Nič iné od nich neočakáva ani majiteľ tímu Gene Haas.

„Do novej sezóny vstupujeme povzbudení niekoľkými silnými tímovými výkonmi z minulého roka a návratom na bodované pozície,“ uviedol Gene Haas.

„Cieľom sezóny 2023 je prirodzene robiť všetko dôslednejšie, verím, že v Kevinovi Magnussenovi a Nicovi Hülkenbergovi máme skúsenú jazdeckú zostavu, ktorá je viac než schopná v nedeľu získavať body,“ dodal 70-ročný Američan.

Súvisiace články