logo F1online.sk

Binotto: Antonio je súčasťou našich plánov

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 5. 2020

Taliansky pilot Antonio Giovinazzi je už niekoľko rokov súčasťou kádra Ferrari. Momentálne je najstarším odchovancom akadémie vo Formule 1. Sám sa niekoľkokrát vyjadril, že po sedačke v červenom monoposte veľmi túži. Koniec koncov, preňho ako pre Taliana je Scuderia niečo ako svätý grál.

Vo svojej prvej kompletnej sezóne vo Formule 1 sa však Antonio nezaradil medzi najväčšie hviezdy tohto športu. Síce sa po nedávnom uvoľnení miesta po Sebastianovi Vettelovi spomínalo aj jeho meno, no bola by to vskutku veľká senzácia, keby Scuderia napokon siahla po rodákovi z Martina Franca. Svoju podporu Giovinazzimu sľúbil aj boss Ferrari Mattia Binotto, no jedným dychom dodal, že Antonio potrebuje hlavne viac skúseností.

„Antonia veľmi rešpektujem, ale minulý rok to bola ešte len jeho prvá sezóna vo Formule 1. Myslím, že ísť do Ferrari po jednom roku je príliš veľká zodpovednosť,“ vyhlásil Binotto pre Sky Sport Italia.

Je pravda, že po jednej sezóne v Alfe Romeo bol do hlavného tímu „povýšený“ Charles Leclerc, no ten sa ako nováčik predviedol v omnoho lepšom svetle, než Giovinazzi. Ten sa môže naďalej spoľahnúť na plnú podporu od Ferrari, ktorá mu určite pomohla udržať si svoje miesto aj pre túto sezónu.

„Rátame s tým, že vo svojom vývoji bude pokračovať a Ferrari mu samozrejme pomôže. Je súčasťou našich plánov, ale stále musí vo Formule 1 nazbierať viac skúseností,“ dodal Binotto.

Skôr než pomýšľať na postup vyššie, by sa Giovinazzi možno mal sústrediť na to, aby svoju súčasnú pozíciu vôbec uhájil. Ferrari totiž má pomerne dlhý zoznam ďalších čakateľov, ktorí si brúsia zuby na miesto v Alfe Romeo. V tejto sezóne juniorskej Formuly 2 má akadémia na rošte hneď piatich zástupcov. Veľký potenciál má napríklad šampión Formuly 3 Robert Švarcman, zabúdať však nesmieme ani na Micka Schumachera či Calluma Ilotta. Aj oni však (podobne ako Giovinazzi) musia v prvom rade dodávať výsledky.

Súvisiace články