logo F1online.sk

Tajomné testy Alpinu v Maďarsku sa začali, počas troch dní sa vystriedajú traja jazdci

Alpine, ilustračné
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 9. 2022

Okolo tímu Alpine sa v ostatných dňoch točilo obrovské množstvo špekulácií. Z pôvodne nepodstatných testov, ktoré mali za cieľ pripraviť Oscara Piastriho na jeho vstup do F1, sa stal priam rozstrel o sedačku vo francúzskej stajni. Po sérii protichodných informácií sme sa konečne dozvedeli aj jazdecké zloženie.

S minuloročným monopostom A521 si v priebehu troch dní postupne zajazdia traja piloti – rezervista Ferrari Antonio Giovinazzi, rezervista Mercedesu Nyck de Vries a junior Alpinu Jack Doohan. To je poriadne rozmanitá skladba.

Pôvodné špekulácie, podľa ktorých mali do kokpitu Alpinu zasadnúť Colton Herta, Mick Schumacher či dokonca Sebastian Vettel, sa napokon nenaplnili.

O tom, čo portál The Race označil za „najdiskutovanejšie a najočakávanejšie testy za posledné roky“ však francúzsky celok mlčí. Nevydal žiadne tlačové stanovisko, fotografiu a ticho zostali aj sociálne siete.

„S testom bolo spájaných množstvo jazdcov a dá sa povedať, že plány tímu sa postupom času menili – dokonca aj v predvečer testu, keď zo zoznamu vypadol Colton Herta, pretože Red Bull sa vzdal úsilia získať pre amerického pretekára superlicenciu na presun do F1. Alpine by ho do svojho monopostu posadil a pomohol Red Bullu, ale teraz to už nie je potrebné,“ napísal portál The Race.

Ten tiež uvádza, že v utorok v minuloročnom monoposte jazdil Antonio Giovinazzi, v stredu sa na trať vydá senzácia Williamsu z VC Talianska Nyck de Vries a vo štvrtok uzavrie test nádejný devätnásťročný mladík Jack Doohan.

„Tento test však má ďaleko od ‚rozstrelu‘ o sedačku tímu v budúcom roku, keďže sa na ňom neukáže súčasná preferovaná voľba tímu Pierre Gasly. Niektorým uchádzačom však umožní ukázať, čo dokážu,“ dodáva The Race.

Súvisiace články