logo F1online.sk

FIA hovorí o nedorozumení: Wittich zostáva!

FIA
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 1. 2023

Keď španielsky denník Marca v pondelok prišiel so správou, citujúc prezidenta FIA Mohameda bin Sulajema, že vo Formule 1 nebude pokračovať ani jeden z doterajších riaditeľov pretekov, mnohých to zaskočilo. Jednalo sa však len o planý poplach a chybu v komunikácii medzi španielskymi novinármi a katarským prezidentom FIA.

Sulajem sa v posledných dňoch nachádzal na Dakare, kde čelil veľkému záujmu novinárov, najmä v súvislosti s plánom Michaela Andrettiho o vstup do Formuly 1. So španielskymi novinármi, ktorí na Dakare sledujú počínanie početného zástupu svojich krajanov, však prišla reč aj na iné témy.

Práve tu niekde muselo dôjsť k nedorozumeniu a španielski reportéri v pondelok hlásili, že na otázku, či bude súčasné duo riaditeľov pokračovať, mal prezident FIA odpovedať: „Nie.“

Možno tým však myslel, že nebudú pokračovať spoločne, ako minulú sezónu začali. Ešte ten deň FIA totiž prostredníctvom svojho hovorcu svetu oznámila, že Niels Wittich bude čoby riaditeľ pretekov pokračovať.

„Formula 1 si ponechá Nielsa Witticha ako pretekového riaditeľa aj v jeho druhej sezóne, napriek správam, podľa ktorých mal byť nahradený. Hovorca FIA potvrdil portálu RaceFans, že jeho pozícia nie je ohrozená,“ píše spomínaný portál.

Súvisiace články