logo F1online.sk

Seidl vraj opustí McLaren a stane sa novým šéfom Sauberu

Andreas Seidl
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár13. 12. 2022

Čakajú nás po prestupe Frédérica Vasseura do Ferrari aj ďalšie zmeny na postoch šéfov tímov? Podľa všetkého áno. Andreas Seidl by mal vraj pred pokračovaním v McLarene uprednostniť švajčiarsky Sauber, ktorý od roku 2026 spojí svoje sily s Audi. Informáciu zverejnil portál RacingNews365.com odvolávajúc sa na bližšie nemenovaný austrálsky zdroj.

Andreas Seidl by sa v Sauberi ujal postu šéfa tímu, ktorý doposiaľ zastával Frédéric Vasseur. Ten sa pred malou chvíľou stal novou akvizíciou Ferrari. K oznámeniu o angažovaní Seidla by malo dôjsť už čoskoro.

Ak by sa špekulácie ukázali byť pravdivé, Seidl by bol po Mattiovi Binottovi, Jostovi Capitovi a Frédéricovi Vasseurovi v poradí už štvrtým mužom, ktorý v poslednej dobe rezignoval z pozície šéfa tímu. Nebolo by však prekvapením, ak by Nemec kývol na ponuku Audi.

S koncernom Volkswagen totiž v minulosti spolupracoval, keď viedol tím Porsche v triede LMP1 vo vytrvalostných pretekoch Le Mans. Spolupráca navyše zožala veľký úspech, keďže sa Porsche pod vedením Seidla tešilo v rokoch 2015-2017 z troch po sebe idúcich titulov.

Seidl sa okrem toho dobre pozná s vedúcimi predstaviteľmi Audi, najmä s výkonným riaditeľom Markusom Duesmannom, s ktorým spolupracoval ešte v roku 2000, keď švajčiarsky tím pôsobil pod záštitou BMW.

Nateraz je nejasné, kto by Seidla mohol v McLarene nahradiť. Fanúšikovia by vo Wokingu určite radi videli Josta Capita, ten ale podľa všetkého zatiaľ nie je v hre.