logo F1online.sk

V treťom tréningu zavelili Mercedesy do útoku a obsadili prvé dve miesta

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 10. 2022

Perfektná pozvánka na kvalifikáciu, ktorá sa uskutoční od desiatej hodiny nášho času. Vyzerá to totiž tak, akoby sa tím Mercedes nenápadne pasoval do roly najväčšieho favorita, keď George Russell a Lewis Hamilton obsadili prvé dve miesta. A s nemalým náskokom.

Nebola to až taká fanatická jazda, akú sme po druhom tréningu a testoch pneumatík čakali, hoci taký Valtteri Bottas si poriadne „zacvičil“ a odjazdil až 28 kôl. A čo sme sa teda v treťom tréningu naučili? Nuž, spokojnosť Ferrari, ktorú piloti hlásali po piatku, je fuč a Mercedesu sa vlastnú spokojnosť očividne podarilo posunúť na ďalšiu úroveň.

Chvíľu to vyzeralo, že najrýchlejší čas v treťom tréningu zajazdí Max Verstappen, ktorý sa opäť nikam neponáhľal a na trať vyšiel až po 22 minútach. Záverečné pokusy na čerstvých pneumatikách však perfektne vyšli pilotom Mercedesu a na ich časy už nedokázal nikto zareagovať.

Najrýchlejší čas zajazdil George Russell. Ten o 144 tisícin sekundy prekonal tímového kolegu Lewisa Hamiltona, ktorému to nevyšlo hlavne v treťom sektore. Tretí Max Verstappen stratil takmer pol sekundy, čo je skutočne nemalý rozdiel a štvrtý Charles Leclerc bol pomalší dokonca o sedem desatín.

Pilot Ferrari po skončení jázd nemal pre svoj monopost pripravených veľa pekných slov, čo je vzhľadom na piatkové pochvalné vyjadrenia prekvapujúce. Monačan prehlásil, že „nevie, čo sa deje“ a poukázal na nesmiernu nedotáčavosť svojho Ferrari. Môžeme predpokladať, že spokojnejší nebol ani Carlos Sainz, ktorý skončil šiesty so stratou deviatich desatín. Čas španielskeho pretekára je podobný, aký zajazdili siedmy Lando Norris a ôsmy Valtteri Bottas. Medzi pilotov Ferrari sa vtesnal Sergio Pérez.

Na záver sa nedá povedať iné, než že sa uvidíme pri kvalifikácii od 22:00 nášho času.

FOM