logo F1online.sk

Seidl: Daniel pomohol Landovi zlepšiť sa

Lando Norris a Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2022

Daniel Ricciardo po tejto sezóne opustí tím McLaren. Stane sa tak rok predtým, než má vypršať jeho trojročný kontrakt s tímom. Obe strany teraz v médiách pôsobia dojmom, že sa jedná o pokojný, priateľský a zmierlivý rozchod. Asi až v budúcnosti sa dozvieme, či to tak naozaj bolo.

Ricciardo a aj jeho šéfovia Zak Brown a Andreas Seidl povedali o sebe navzájom veľa pekných vecí. Je zrejmé (a povedal to aj sám Daniel), že konečné rozhodnutie urobil tím, ktorý ešte neurčil, kto bude v budúcom roku novým tímovým kolegom Landa Norrisa.

S vysokou pravdepodobnosťou – hraničiacou s istotou – ním bude Oscar Piastri. McLaren to však určite neoznámi tento víkend. Ako povedal Andreas Seidl, tento víkend bude patriť Danielovi a rozlúčke s ním, pri ktorej zaznieva na jeho adresu veľa pekného.

„Myslím si, že Daniel nám bude chýbať z mnohých dôvodov, veľa nám toho dal,“ povedal šéf McLarenu Andreas Seidl.

„Začnime pri Landovi. Koniec koncov, chcete mať dáta pre porovnanie s tímovým kolegom. Vieme, čoho je Daniel schopný, myslím, že Landovi pomohol dosiahnuť úroveň konkurencieschopnosti, na ktorej teraz jazdí.“

„Taktiež z fanúšikovského a komerčného hľadiska priniesol Daniel do McLarenu a jeho pretekárskeho tímu veľa energie. Keď sa k vášmu tímu pripojí sedemnásobný víťaz veľkej ceny, určite to na pretekársky okruh aj do továrne prinesie veľa entuziazmu,“ hovorí Seidl.

„Jeho pracovná morálka je fantastická, má tiež pozitívny náhľad na vec – keď máte zlý deň, okamžite prinesie do práce pozitívnu energiu. Samozrejme, je tu tiež naše úžasné víťazstvo na Monze. Nikdy nezabudneme na naše pódium a oslavy v tetovacom štúdiu v USA. Myslím si, že Daniel mal na náš tím ohromne pozitívny vplyv,“ dodal šéf boxového múra McLarenu.