logo F1online.sk

Seidl: Ricciardove vyhlásenia nás neprekvapili

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková28. 7. 2022

Budúcnosť Daniela Ricciarda je z dôvodu jeho nepresvedčivých výkonov na pretrase už niekoľko týždňov. Austrálčan však tvrdí, že v McLarene plánuje ostať aj v budúcom roku. Toto jeho vyhlásenie šéfa tímu Andreasa Seidla očividne neprekvapilo.

Ricciardo sa zatiaľ márne snaží vyrovnať svojmu tímovému kolegovi Landovi Norrisovi, ktorý má v tejto sezóne na svojom konte väčší počet bodov, ako aj štyri umiestnenia v TOP 10.  Pokiaľ ide o zmluvu, tú má Austrálčan platnú až do konca sezóny 2023.

Výkonný riaditeľ McLarenu Zak Brown však ešte v máji hovoril o nejakých mechanizmoch, ktoré by umožňovali kontrakt rozviazať. To len podnietilo ďalšie špekulácie ohľadom toho, kto by mohol Ricciarda v kokpite McLarenu prípadne nahradiť. Do úvahy totiž prichádzajú viaceré sľubné mená.

Jazdec McLarenu minulý týždeň na sociálnych sieťach uverejnil vyhlásenie, v ktorom potvrdil svoj záujem pretekať v tíme z Wokingu aj naďalej. Seidl s tým počítal. „Náš pohľad je taký, že ohľadom tejto témy nikdy neboli potrebné žiadne špekulácie.“

„Je nám jasné, že máme podpísanú zmluvu a spolu s Danielom sa sústredíme výlučne na zlepšenie výkonnosti. To je to, na čo sa sústredíme. Jeho vyhlásenie pre nás nebolo prekvapením, ale len potvrdením toho, čo všetci chceme a bolo to teda v súlade s tým, čo hovoríme už niekoľko mesiacov. Takže žiadne prekvapenie,“ potvrdil šéf McLarenu.

Medzi jazdcov, ktorí boli v posledných mesiacoch spájaní v súvislosti s nahradením Daniela Ricciarda, patrí aj dvojica pôsobiaca v IndyCar – Colton Herta a Pato O’Ward. Prvý menovaný sa v kokpite McLarenu pravdepodobne predvedie v jednom z piatkových tréningov, a to v rámci povinného nasadzovania nováčikov.

„Chlapcov, ktorých sme si na to zatiaľ vybrali, môžeme zaradiť medzi zaujímavé talenty. V rôznych kategóriách, ako aj v IndyCar ukázali, že dokážu predviesť skvelé výkony. A preto nás zaujíma, čo dokážu v aute Formuly 1,“ uzatvára Seidl.