logo F1online.sk

F1 potvrdila rozpis víkendu v Imole

Pierre Gasly na testoch v Imole
© Alpha Tauri
Ladislav Király
Ladislav Király4. 8. 2020

Formula 1 nedávno potvrdila, že v prvý novembrový deň sa uskutoční Veľká cena regiónu Emilia Romagna, ktorej dejiskom bude legendárny okruh v Imole. V súvislosti s tým sme sa dozvedeli aj inú zaujímavú informáciu: súťažný víkend bude len dvojdňový.

Následne sa rozbehli špekulácie týkajúce sa toho, ako to vlastne bude prebiehať. Koľko tréningov sa v sobotu uskutoční a stihneme v rovnaký deň aj kvalifikáciu? Prípadne bude presunutá až na nedeľu? Teraz sme spoznali definitívu.

Oficiálna stránka Formuly 1 informovala o tom, že v Imole sa uskutoční len jeden jediný tréning, ktorý potrvá 90 minút. Netradičný je aj čas štartu pretekov (13:10), ktorý však vzhľadom na novembrový termín a zimný čas vieme pochopiť.

Rozpis víkendu:

SOBOTA

10:00 až 11:30 – tréning

14:00 až 15:00 – kvalifikácia

NEDEĽA

13:10 – štart VC Emilia Romagna.

Formula 1 by v budúcnosti do kalendára chcela popratať viac veľkých cien a toto bude akýsi test možného budúceho dvojdňového víkendu. Mediálny deň tak bude posunutý zo štvrtka na piatok a jazdci i členovia tímov tak jeden deň de facto ušetria.

V konečnom dôsledku by to malo viesť k skráteniu viacerých víkendov a posunutiu celkového počtu veľkých cien na minimálne 25.