logo F1online.sk

De Vriesova dobrodružná cesta krajom: Zostal zaseknutý v hoteli s mechanikmi McLarenu

Nyck de Vries
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2023

Bolo fakticky možné zorganizovať tento víkend preteky F1 v Imole? Pravdepodobne áno. Bolo možné zvládnuť všetku logistiku súvisiacu s príchodom tímov a fanúšikov na okruh? Celkom určite nie. A bolo by vôbec za takejto situácie vhodné tešiť sa z motoršportu? Rozhodne nie. Príbehy zo zasiahnutých oblastí ponúkajú celkom dobrý obraz o tom, ako to v Imole momentálne vyzerá.

Podujatie bolo zrušené skôr, než väčšina návštevníkov vyrazila z domovov na cestu. Na mieste sa však už nachádzali niektorí zamestnanci tímov, ktorých pracovné povinnosti začínajú zväčša už v utorok. Niektorí z nich sa ocitli v neľahkej situácii, čo dokumentuje aj zážitok pilota AlphaTauri Nycka de Vriesa.

Taliansky tím sídli len pár kilometrov od okruhu a jeho továreň bola záplavami taktiež postihnutá. Do problémov sa dostal aj sám pilot stajne Nyck de Vries.

Pre všadeprítomnú vodu úrady uzavreli cesty a mosty, ostatné prehradila príroda nánosmi blata a zosúvajúcej sa pôdy. Ani Nyck de Vries sa nedokázal dostať z bodu A do bodu B a bol nútený absolvovať dobrodružnú cestu krajom Emilia Romagna.

„V utorok o 23:30 som bol na ceste do Faenzy pred marketingovými povinnosťami v továrni AlphaTauri,“ napísal de Vries na svojom Instagrame.

„Silno prší, Faenza je pod vodou a nemôžem sa dostať do svojho hotela. Návrat späť po diaľnici taktiež nie je možný. Zostal som zaseknutý v malej dedinke, kde je jeden plne obsadený hotel. Našťastie, zostal tam zaseknutý tím McLaren a ich predný jackman Frazer mi láskavo ponúkol svoju izbu.“

„Nasledujúce ráno sa hotelová hala zmenila na núdzový stan pre ľudí, ktorí museli v noci utiecť zo svojich domovov,“ píše de Vries.

Nasledujúci deň, teda v stredu, už bol osud podujatia definitívne spečatený. Ostáva len vrátiť sa domov, čo sa však za danej situácie ľahšie povie než urobí.

„Po oznámení o zrušení pretekov som videl iba jednu potenciálnu cestu domov, a to cez Florenciu. Po dobrodružnej jazde cez hory som sa vďaka pomoci obyvateľov miestnych dediniek nakoniec dostal bezpečne domov,“ uviedol holandský pretekár.

„Ďakujem všetkým, ktorí mi láskavo pomohli. Bolo krásne vidieť, ako ľudia jeden druhému pomáhajú. Myslím na ľudí zasiahnutých touto tragédiou. Čoskoro sa vrátim do Faenzy, aby som sa stretol so svojím tímom a ľuďmi z regiónu!“

Súvisiace články