logo F1online.sk

Veľká cena Monaka nie je ohrozená, oznámila F1

Imola, Taliansko
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2023

Po utorkovej evakuácii okruhu z preventívnych dôvodov a jeho uzavretí v stredu sa do Imoly vo štvrtok vrátil život. Zamestnancom tímov bolo umožnené zbaliť všetko vybavenie a vypraviť ho na 500-kilometrovú cestu do Monaka, kde budeme jazdiť už budúci víkend. Formula 1 neočakáva žiadne zdržanie alebo iné problémy pri príprave tohto tradičného podujatia.

Do Imoly sa vo štvrtok vrátil život. V tento deň sa podľa pôvodného plánu mali po padoku pohybovať zamestnanci tímov pripravujúci všetko potrebné na nadchádzajúci víkend, jazdci mali odpovedať na zvedavé otázky novinárov a pracovníci FIA skúšať pripravenosť všetkých zariadení na okruhu. Bohužiaľ, príroda to zariadila inak.

Vo štvrtok však bolo v Imole predsa len rušno. Ľudia sa vrátili na okruh prvýkrát po tom, čo museli byť v utorok popoludní evakuovaní. Vrátili sa sem aj zamestnanci tímov, ktorí dostali za úlohu zbaliť všetko vybavenie a vypraviť ho na cestu do Monaka. Dôležitá je pre všetkých obyvateľov aj informácia, že počasie sa bude postupne zlepšovať.

Voda v stredu zaliala okruh, ale tímy F1 sa jej z väčšej časti vyhli. Najtvrdšie zasiahla padok F2 a objekty F1 TV. Tímom tak bolo umožnené vrátiť sa na okruh a začať s prípravou na Monako. Času nie je nazvyš, keďže aj vo štvrtok zostávajú mnohé dôležité cesty, mosty a dopravné uzly uzavreté. Je preto dôležité neplytvať časom.

„Vo štvrtok ráno sa počasie zlepšilo a padlo rozhodnutie, že na okruh môžu vstúpiť zamestnanci tímov, ktorí sú potrební pre zbalenie všetkého vybavenia,“ uviedol portál Motorsport.com

Po zrušení Veľkej ceny Emilia Romagna sa okamžite objavili otázky, či udalosti z Imoly nemôžu ovplyvniť aj podujatie v Monaku nasledujúci víkend. Odpoveď je pomerne jasná.

„Keďže práce v Imole sú už v plnom prúde, F1 sa neobáva, že by zrušenie pretekov malo nejaké dôsledky na Veľkú cenu Monaka budúci týždeň,“ napísal britský portál.