logo F1online.sk

Giovinazziho pôsobenie vo Formule E je katastrofou, Talian zvažuje svoje možnosti

Antonio Giovinazzi
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 6. 2022

Po svojom odchode z Formuly 1 zažíva taliansky pretekár Antonio Giovinazzi náročné obdobie. Z Alfy Romeo si to namieril do Formuly E, kde sa upísal pravdepodobne najslabšiemu tímu na rošte Dragon / Penske Autosport. Ten je jediný z kompletnej jedenástky, ktorý na prvých piatich podujatiach nezískal ani bod. A čo viac, Antonio nedokáže zdolávať ani svojho tímového kolegu Sérgia Setteho Câmaru. Niet preto divu, že čelí otázkam o svojej budúcnosti.

Formula E zavíta tento víkend po prvýkrát do Jakarty. V nádeji, že získa svoje prvé body tam s tímom odcestoval aj Giovinazzi, ktorého príprava na novú výzvu nebola vôbec dostatočná, keď sezóna Formuly 1 skončila vlani v decembri a v januári už začínal nový ročník Formuly E.

Ak k tomu pridáte skúsenejšieho tímového kolegu a nedostatočne kvalitný tím, tak je jasné, že Antonio to v novom pôsobisku nemá úplne najjednoduchšie. Nemôžeme sa teda čudovať, že v Jakarte už dostal od novinárov otázku, čo ho čaká v budúcom roku.

„Ešte neviem,“ povedal Giovinazzi. „Stále chcem odjazdiť pár pretekov vo Formule E, aby som zistil, či sa dokážem lepšie adaptovať. Zatiaľ to pre mňa bola náročná sezóna, to ostatne vidia všetci.“

„Ešte uvidím a aj ja by som rád zistil, čo ma čaká v budúcom roku. Jasné, že mám určité možnosti, no chcem sa uistiť, že urobím to najlepšie pre moju kariéru. Ešte je skoro, ale dúfam, že budúci mesiac by som mohol vedieť viac,“ dodal taliansky pretekár.

Ten bude patriť k hlavným kandidátom na sedačku v továrenskom tíme Ferrari vo vytrvalostných pretekoch, kam Ferrari už čoskoro vstúpi s vlastným špeciálom. Taktiež by tu mohla byť možnosť zotrvať vo Formule E, kam v budúcej sezóne vstúpi Maserati, ku ktorému by mal mať Giovinazzi blízko hneď z niekoľkých dôvodov.

Antonia však zatiaľ čaká väčšia časť tejto sezóny, v ktorej bojuje za najslabší tím vo Formule E, ktorú tento víkend čaká premiérové podujatie v indonézskej Jakarte. Tento okruh je pre všetkých nový, čo by mohlo trochu strieť rozdiely medzi skúsenejšími a menej skúsenými jazdcami na rošte.

„Pre všetkých to je nové, takže si myslím, že to by mi mohlo trochu pomôcť. Zo všetkých tratí som poznal len tú v Monaku, ostatné pre mňa boli nové,“ hovorí Giovinazzi.

„Napríklad v takom Berlíne boli ostatní jazdci už mnohokrát, kým pre mňa to bola premiéra. Jakarta by tak mohla byť dobrým miestom, dúfam, že nás čaká lepší víkend,“ dodal Giovinazzi.

Súvisiace články