logo F1online.sk

Máme nového kandidáta na monackú pole position. Posledný tréning pre Péreza

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala28. 5. 2022

Po dominantnom piatku z pohľadu Ferrari sa obraz v Monaku mierne zmenil. Do hry o pole position sa zapojil Sergio Pérez, ktorý ukončil tréningovú hegemóniu Scuderie Ferrari. Časom 1:12,476 prekonal druhého Charlesa Leclerca o 0,041 sekundy.

Sergio Pérez, Charles Leclerc, Carlos Sainz a Max Verstappen, prvá štvorica dnešného tréningu, opäť jazdila akoby vo vlastnej lige. Poradie na čele sa neustále miešalo v závislosti od toho, kto zajazdil svoje kolo neskôr. Nakoniec z toho najviac vyžmýkal Sergio Pérez. V kvalifikácii rozhodne každý detail.

Mercedesy po piatku chválili Landa Norrisa za jeho rýchlosť, po treťom tréningu zrejme zatlieskajú aj piatemu Pierrovi Gaslymu. Strieborné šípy v Monaku nie sú vo svojej koži, monopost stále poskakuje. Keď Lewis Hamilton dostal uprostred tréningu informáciu, že na Péreza stráca 1,2 sekundy, nevedel si to vysvetliť. Jeho kolo totiž nebolo vôbec zlé, monopost je skrátka pomalší ako konkurencia a zatiaľ stačil len na siedmu a deviatu pozíciu.

Lando Norris skončil šiesty pred spomínanými Mercedesmi, Kevin Magnussen ich rozdelil. Druhý McLaren pod zadkom Daniela Ricciarda nebol veľmi rýchly, šestnáste miesto bude do značnej miery dôsledkom Austrálčanovho nedostatočného sebavedomia, ktoré dostalo v piatok poriadnu ranu. Prvú desiatku uzavrel Fernando Alonso.

Rovnako ako aj v piatok, aj dnes sme videli viacero výjazdov do výbehovej zóny v Sainte Dévote. Nikto našťastie neutrpel vážnejšiu nehodu. Landa Norrisa sme počuli spomenúť, že jemne ťukol do bariéry, nuž a Lance Stroll v závere takmer zničil svoje predné závesy za bazénom presne na mieste, kde vlani ukončil svoju kvalifikáciu Charles Leclerc.

Oveľa väčšie problémy spôsobuje premávka. Piloti si navzájom zavadzajú a mnohí vo vysielačke hromžili. Niektoré incidenty napokon komisári uzavreli bez vyšetrovania, no minimálne v štyroch prípadoch si vypočujú previnilého jazdca: Carlos Sainz zablokoval Lancea Strolla, Lance Stroll zas Carlosa Sainza, George Russell takmer vrazil do príliš pomalého Sergia Péreza, nuž a Kuan-jü Čou zavadzal Maxovi Verstappenovi.

https://pbs.twimg.com/media/FT2AQZJX0AMvlP1?format=jpg&name=medium