logo F1online.sk

Norris si uťahuje z Russella: Toto malo byť akože mega?

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 6. 2022

Krátky súboj medzi Landom Norrisom a Georgeom Russellom na Veľkej cene Monaka unikol pozornosti režiséra. Rozhodujúci moment v boji o piate miesto a úspešný undercut sme nevideli v priamom prenose, čo pilota Mercedesu trochu rozladilo. Mal pocit, že sa mu podaril pekný pretekársky moment, avšak keď to začul jeho náprotivok, len neveriacky krútil hlavou s dodatkom, že Russellove predošlé manévre asi nestáli za veľa.

„Páni, vy ste to premeškali?! On vyšiel na výjazde z boxov vedľa mňa a ja som bol trochu pozadu. Potom sa presunul doľava a ja na tú mokrú časť. Mal som pocit, že trochu hazardujem, predsa len som v Monaku a bolo vlhko, no očividne sa to režisérovi málilo. Tak nabudúce,“ povedal Russellpo veľkej cene Monaka nadšene.

Sám Lando však taký unesený nebol. Podľa jeho slov Russell skrátka ťažil zo zahriatych pneumatík, kým on na studených nemal šancu.

„Toto malo byť akože mega?“ pýtal sa Norris. „Ak toto mal byť mega predbiehací manéver, tak potom tie jeho predošlé nestáli za nič!“

Na otázku, ako danú situáciu a krátku bitku medzi dvoma britskými pretekármi videl zo svojho pohľadu, Norris povedal: „Práve som bol v boxoch po nové pneumatiky. On mal výhodu, pretože bol na slikoch a zahrial ich, kým moje gumy boli studené. Jednoducho to využil a predbehol ma.“

„Nebol som tým ohromený, skôr frustrovaný,“ dodal Norris.

Takto vlastne aj došlo k prehodeniu pozícií medzi pilotom Mercedesu a McLarenu. Lando skončil v kvalifikácii piaty a George šiesty. Russell však so svojim tímom ideálne načasovali zastávku a vyšiel im undercut na Norrisa a McLaren. Ten v závere využil počínanie „rušňovodiča“ Alonsa a dostal pit stop zadarmo. Vďaka čerstvým pneumatikám zajazdil najrýchlejšie kolo a s ním získal aj bonusový bodík na svoje konto.

Súvisiace články