logo F1online.sk

Do Barcelony privezieme vylepšenia, potvrdil McLaren

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl16. 5. 2022

Od najbližšieho víkendu si fanúšikovia viacerých tímov sľubujú veľa. Prvé skutočne „európske“ podujatie v Barcelone je typické prinášaním balíkov vylepšení na monoposty. McLaren potvrdil, že do Španielska prinesie niekoľko noviniek.

Niečo už naznačil Daniel Ricciardo, ktorý sa po nevydarenom víkende v Miami nádejal, že britskej stajni by mohli pomôcť plánované vylepšenia. Jeho slová potvrdil šéf tímu Andreas Seidl, ktorý však zostáva tradične nohami na zemi. Dobre si uvedomuje, že McLaren nebude jediný, kto prinesie novinky.

„Do Barcelony prinesieme niekoľko vylepšení. Uvedomujem si, že aj ďalšie tímy zažívajú rušný týždeň, pretože tiež prinesú zmeny na svoje monoposty. Tesná bitka o body teda bude pokračovať,“ vyhlásil Andreas Seidl, ktorý pripomenul predsezónne testy v Barcelone, kde MCL36 fungoval veľmi dobre a dosahoval veľmi solídne časy. „V testoch sa nám tu darilo. Bude zaujímavé sledovať, ako bude naše auto fungovať po vylepšeniach, ktoré sme odvtedy priniesli. Veríme, že by sme sa mohli dostať späť do bitky o body.“

V Španielsku sa „papájovým“ v uplynulých rokoch darilo. V posledných dvoch sezónach tam dosiahli dvojité body. Aj charakter trate by mohol sedieť silnejším stránkam MCL36. „Táto trať ponúka prakticky všetko – je tu mix rýchlych a pomalých zákrut, taktiež technicky náročnejšie pasáže. V posledných rokoch sme v Barcelone dosiahli dobré výsledky, teraz v tom chceme pokračovať,“ doplnil Seidl.

Lando Norris sa vo svojej nováčikovskej sezóne zrazil s Lanceom Strollom, v roku 2020 bodoval za desiate miesto a pred rokom skončil ôsmy. „Páči sa mi táto trať. Vypadnutie z Miami som už hodil za hlavu a plne sa koncentrujem na to, čo je pred nami. V zimných testoch sa nám v Barcelone darilo. Teraz k tomu pridáme všetko, čo sme sa zatiaľ o aute naučili.

Miami ukázalo, že ešte musíme zapracovať, ak chceme pravidelne bojovať na vyšších priečkach. Musíme však zostať optimistickí. Tím tvrdo pracuje na tom, aby priniesol vylepšenia, ktoré nám, verím, dodajú extra výkon pre najbližšie dve podujatia,“ vyhlásil mladý Brit.

Daniel Ricciardo pred rokom v Barcelone odjazdil jedny zo svojich najlepších pretekov sezóny. Obsadil šieste miesto a dokázal za sebou udržať objektívne rýchlejšieho Carlosa Sainza na Ferrari. „Minulý rok mi to v Španielsku sedelo. Vďaka zimným testom nejdeme s novými autami tak do neznáma, ako na iných tratiach. Bude dobré vidieť, v čom sa ešte môžeme zlepšiť, a ako budú fungovať vylepšenia. Naše výkony od Bahrajnu ukazujú, že môžeme pravidelne bojovať o TOP10,“ avizuje skúsený Austrálčan.