logo F1online.sk

Stále sa to odvíja od trate, znie z McLarenu

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl9. 4. 2022

McLaren je späť! Lando Norris i Daniel Ricciardo sa v austrálskej kvalifikácii vrátili do TOP10 a do pretekov odštartujú z výborných pozícii. Pre „papájových“ sa otvára šanca na dobré body.

Lando Norris predviedol výbornú kvalifikáciu, v nedeľu bude štartovať ako štvrtý. Dokázal zdolať oba Mercedesy i Carlosa Sainza. „Som veľmi šťastný. Štvrté miesto je odmenou pre tím, odviedli sme veľa práce a prešli sme dlhú cestu. Je skvelé byť späť v Q3. Verím, že dnes sme si vytvorili pozíciu pre dobré preteky, v ktorých by sme mohli získať solídne body,“ skonštatoval britský pilot.

McLaren sa bezpochyby zlepšil, Norris však naďalej pripomína, že za zrýchlením treba vo veľkej miere hľadať charakteristiku trate. „Dokázali sme z auta ako takého vyťažiť viac výkonu, a to vďaka tomu, že sme pochopili niekoľko ďalších vecí. Aj pri nastavení sme sa vydali trochu odlišným smerom. Stále si však myslím, že za naším zlepšením treba hľadať predovšetkým trať. Nepriniesli sme nič dramaticky prevratné. Je to 70 ku 30, alebo 80 ku 20, kde 80 je trať a 20 tvrdá práca,“ vyhlásil Lando Norris.

Daniel Ricciardo mal našliapnuté k tomu, aby zdolal tímového kolegu. Napokon musel brať aj siedme miesto, keď mu posledný pokus nevyšiel podľa predstáv. Napriek tomu bol spokojný. „Nepriniesli sme sem nič šialené. Myslím si, že náš výkon sa stále odvíja od charakteristiky okruhu. Zároveň si však v aute môžeme viac veriť a môžeme ho viac zatlačiť na limit, čo tiež pomáha. Mrzí ma jedine posledný pokus, no inak to bola dobrá kvalifikácia,“ skonštatoval domáci pretekár.

Pre McLaren je sobota vítaným návratom do Q3, no body sa rozdávajú až v nedeľu. Uvidíme, ako sa MCL36 bude správať v pretekovom tempe. „Sú tu tri hlavné dôvody, prečo sme opäť o niečo konkurencieschopnejší než v Džidde. Určite nám viac sedí profil trate. Čo sa týka výkonu, priniesli sme nejaké malé vylepšenia, ktoré fungujú a pomáhajú. Pre nás je to skvelá odmena a impulz, aby sme pokračovali v práci a boli rýchlejší. Uvedomujeme si však, že body sa rozdávajú až v nedeľu,“ vyhlásil šéf tímu Andreas Seidl.