logo F1online.sk

Capito: Titulného sponzora nehľadáme a môžeme si dovoliť odmietať partnerov

Williams, ilustračné
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2022

Nový vzhľad Williamsu vzbudil pozitívne ohlasy. Lakovanie s minimálnym počtom log sponzorov vždy vzbudí sympatie. Stajňa z Grove presne také predviedla, čisté a takmer bez reklamy. Podľa šéfa Williamsu Josta Capita to nie je náhoda.

Portfólio sponzorov Williamsu nie je vôbec široké. Spoločnosti Sofina a Lavazza do tímu priviedol Nicholas Latifi skrz svojho majetného otca. Ďalej tu sú Honibe, Versa, Acronis a najnovšie aj Duracell. Keď si to porovnáte napríklad s takým McLarenom, je to naozaj skromná zostava. Sú tu, samozrejme, aj ďalší, no tí nemajú taký význam, aby sa dostali až na lakovanie monopostu.

Netreba tiež zabúdať, že Williams prednedávnom vysúdil od svojho bývalého titulného partnera ROKiT vyše 30 miliónov. Tento tím však mal ešte nedávno veľké finančné problémy, ktoré sú pod novými majiteľmi Dorilton Capital zdá sa definitívne fuč. Finančná istota je vraj dokonca taká, že Williams už ponuky na sponzorstvo odmieta a nepotrebuje ani titulného partnera.

„Nie aktívne,“ odpovedal šéf Williamsu Jost Capito na otázku, či jeho tím hľadá titulného sponzora. „Predefinovali sme našu značku a máme na to veľmi prísne pravidlá. Každý sponzor musí zodpovedať našim pravidlám a našej stratégii.“

„Dorilton nám v tomto smere dáva voľnú ruku. Môžeme ponuky od potenciálnych sponzorov odmietať z dôvodu, že ich značka sa nehodí k tej našej,“ dodal.

Tesne pred odhalením nového monopostu sa Williams dohodol na spolupráci s výrobcom batérií Duracell, ktorý sa stane jedným z kľúčových partnerov stajne v tejto sezóne. „Uzavrieť dohodu s Duracellom sa nám nepodarilo z noci na deň. Vytvorili sme si dobrý vzťah v priebehu našich diskusií a vyjednávaní. Podľa mňa to ukazuje, že globálne spoločnosti nedôverujú len Formule 1, ale aj Williamsu. Takisto Netflix pomohol postaveniu na americkom trhu,“ hovorí Capito.

„Duracell je pre nás prvým krokom, je prvou spoločnosťou, ktorá ukázala dôveru v lepšiu budúcnosť Williamsu,“ uzavrel boss stajne z Grove.

Súvisiace články