logo F1online.sk

Williams hneď absolvuje aj filmovací deň, zdržala ho prvá porucha sezóny

Williams FW44
© Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2022

Tím Williams v utorok predstavil nový monopost FW44, teda lepšie povedané, predstavil jeho lakovanie. Jednalo sa iba o predvádzacie vozidlo, avšak plán stajne bol pôvodne trochu iný. Krátko po predstavení lakovania chceli vyjsť na trať, samozrejme, tentokrát už so skutočným monopostom. To sa aj stane, avšak o trochu neskôr než pôvodne plánovali.

Williams totiž pribrzdila prvá porucha sezóny. Tím krátko po predstavení vyjde na trať v Silverstone a absolvuje filmovací deň. Šéf stajne Jost Capito médiám zároveň sľúbil obrázky „skutočného auta“, keďže najprv ukázal iba lakovanie na predvádzacom vozidle. Priznal však, že došlo k menšej zmene harmonogramu, nakoľko sa na úplne novom FW44 vyskytol problém s elektronikou.

„Máme to v pláne,“ povedal Capito na margo filmovacieho dňa. „Auto sa malo vydať na trať o trochu skôr, mali sme však problém s elektronikou, ktorý bolo potrebné vyriešiť. Vyštartujeme o 14:00 (britského času, teda 15:00 stredoeurópskeho, pozn. red.) miesto 13:00. Akceptujem toto hodinové meškanie.“

Williams sa ako prvý odhodlal k odvážnejšej zmene svojej farebnej schémy, kým jeho predchodcovia viac-menej zotrvali so svojimi minuloročnými návrhmi. „Nový dizajn skutočne odráža definíciu značky,“ prehlásil Capito.

„Používame rôzne odtiene modrej s diamantovou schémou, ktorá je súčasťou našej značky taktiež. Plus drobný nádych červenej,“ povedal Capito. Na otázku, prečo práve červená, odpovedal: „To je britská červená. Sme hrdý britský tím a preto máme na aute aj prvky červenej.“

Súvisiace články