logo F1online.sk

Naozaj ma nezaujíma, či sa Hamilton vráti, vyhlásil Capito

Jost Capito
© Formula1.com
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 1. 2022

Na jeho budúcnosť je zvedavý takmer každý, šéf Williamsu Jost Capito však nie. Aj bossa stajne z Grove sa nemecké médiá v jednom z posledných rozhovorov popýtali na ďalší osud sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. Capito na to reagoval s prudkým nezáujmom.

Od osudového večera v Abú Zabí dodržiava Hamilton „rádiové ticho“. Neprehovoril na verejnosti a ani na sociálnych sieťach. To viedlo k častým otázkam a početným špekuláciám o jeho ďalšom osude. Za posledných šesť týždňov už hádam každý bývalý pilot či expert odpovedal na otázku: Ukončí Lewis Hamilton kariéru? Nemecká RTL ju položila aj šéfovi Williamsu Jostovi Capitovi.

„Nezaujíma ma to, naozaj ma veľmi nezaujíma, či bude jazdiť alebo nie,“ vyhlásil rodák z Neunkirchenu. „Je to absolútne irelevantné, naozaj absolútne irelevantné.“

Samozrejme, šéfa Williamsu sa príliš netýka, či bude pilot konkurenčného tímu pokračovať vo svojej kariére alebo nie. Avšak bývalý boss Volkswagen Motorsport zašiel ešte ďalej a v prípadnom konci Lewisovej kariéry vidí aj nejaké pozitíva. „Zakaždým hovoria, že nie je dosť miesta pre mladých jazdcov. Myslím si, že ak bol niekto majstrom sveta sedemkrát, už dosiahol dosť a mohol by uvoľniť miesto mladým, prečo nie?“ pýta sa Capito.

Jeho tím v tomto roku prišiel o svoj najväčší klenot – Georgea Russella. Ten sa presúva k Mercedesu, kde sa má stať novým kolegom Lewisa Hamiltona. „Podľa mňa by prípadný koniec jeho kariéry nebol dobrý pre Georgea, pretože takto ho nebude môcť poraziť a ja si myslím, že ho poraziť chce,“ povedal Capito, ktorý svojho bývalého zverenca považuje za budúceho majstra sveta.

„Nie je to žiadny neobrúsený diamant, ale už dávno je obrúseným diamantom. Ešte stále však neukázal svoj plný potenciál. Určite sa v Mercedese môže ďalej rozvíjať a zlepšovať,“ dodal Capito.

Súvisiace články