logo F1online.sk

Nürburgring reaguje na Domenicaliho: Záujem máme, ale…

Štartové svetlá, hmla, Nürburgring
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 1. 2022

Taká automobilová veľmoc ako Nemecko nemá záujem o Formulu 1? V roku 2019 sa Veľká cena Nemecka naposledy konala oficiálne, v roku 2020 sa na území tejto krajiny pretekalo pod hlavičkou Veľkej ceny Eifelu na okruhu Nürburgring. Táto legendárna trať stále poškuľuje po návrate do kalendára, ale aktuálne to nevyzerá príliš nádejne.

Svoje sklamanie nad situáciou v najväčšej európskej ekonomike vyjadril aj sám šéf Liberty Media Stefano Domenicali. Ten médiám povedal, že dôvodom absencie Veľkej ceny Nemecka v kalendári Formuly 1 je jednoducho slabý záujem.

„Pre F1 je Európa veľmi dôležitá. Musíme sa uistiť, že tradičné veľké ceny si svoje miesta udržia,“ povedal Domenicali pre nemecký Sport1. „Verte mi, že som sklamaný a tiež smutný z absencie Veľkej ceny Nemecka v súčasnom kalendári. Žiaľ, v súčasnosti nevidím skutočný záujem tejto krajiny vrátiť sa do kalendára. Je to škoda a naozaj tomu ťažko uveriť. Verím, že sa o v budúcnosti opäť zmení.“

„Máme veľmi veľa žiadostí z celého sveta. Poľahky by sme mohli pretekať na tridsiatich rôznych okruhoch. Je poľutovaniahodné, že nikto z Nemecka na naše dvere neklope,“ dodal Domenicali.

Na tieto slová reagoval prostredníctvom svojho šéfa pre komunikáciu s verejnosťou okruh Nürburgring. Ten potvrdil záujem ľudí z pohoria Eifel o Formulu 1, avšak nemienia nalievať peniaze „do čiernej diery“ bez vidiny zisku podobne, ako to robia napríklad krajiny Perzského zálivu.

„Stále sme ochotní rokovať,“ povedal Alexander Gerhard nemeckej tlačovej agentúre Deutsche Presse-Agentur. „Náš názor je stále rovnaký, Formulu 1 si vieme na okruhu Nürburgring veľmi dobre predstaviť, ale jedine za ekonomicky rozumných podmienok.“

Očakávali by ste, že so Sebastianom Vettelom a Mickom Schumacherom na rošte bude v Nemecku záujem o Formulu 1. Momentálne je však návrat kráľovnej motoršportu do tejto krajiny veľmi ďaleko.