logo F1online.sk

Piastri bráni Čoua: Výsledky má

Oscar Piastri
© Twitter/PREMA
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2021

Čínsky pretekár Kuan-jü Čou nahradí v budúcej sezóne v tíme Alfa Romeo Antonia Giovinazziho. Aj sám boss stajne Frédéric Vasseur nijak neskrýval, že významnú rolu v rozhodovacom procese zohrali peniaze, ktoré rodák zo Šanghaja do tímu prinesie. Podobné eso nemajú pri vyjednávaniach Oscar Piastri ani Antonio Giovinazzi. Prvý menovaný sa však postavil na stranu svojho hlavného súpera v boji o titul vo Formule 2 a teraz už bývalého kolegu v akadémii tímu Alpine.

„Čou sa očividne musí vysporiadať s určitou negativitou na sociálnych sieťach. Ak mám byť úprimný, tak podľa mňa je to voči nemu dosť nefér,“ prehlásil Oscar Piastri, ktorého cituje Autosport.

„Všetci vieme, že so sebou prinesie financie, ale nepodáva vôbec zlé výkony. Je druhý v celkovom hodnotení, vyhral toľko pretekov, koľko ja a v prvej fáze sezóny viedol šampionát. Do Formuly 1 určite nejde bez toho, aby mal na konte dobré výsledky.“

„Myslím si, že proti novému tímovému kolegovi to bude mať ťažké. Podľa mňa bude preňho Valtteri veľmi silným súperom. Už sa neviem dočkať, som zvedavý, ako to dopadne. Podľa mňa si však bude počínať dobre a odvedie skvelú prácu,“ dodal Piastri.

Ten má momentálne pred Čouom náskok 36 bodov v celkovom hodnotení Formuly 2. Pred nami sú však ešte dve podujatia v Džidde a Abú Zabí. Oscara čaká záver ročníka a potom celú sezónu 2022 strávi v garáži Alpinu. Získal miesto testovacieho jazdca a bude číhať na svoju príležitosť. Podobne ako jeho bývalý kolega z akadémie Alipinu, aj on by sa chcel dostať do najvyššej motoristickej triedy.

„Alpine je veľký továrenský tím. Rád by som dúfal, že pre takéto stajne nehrá finančná stránka veci takú veľkú rolu. Neviem však povedať, akú úlohu to smerom do budúcna zohrá. Som však vlastne určitým spôsobom rád, že sa Čou tak trochu vytratí,“ povedal Piastri.