logo F1online.sk

Giovinazzi si už našiel nové pôsobisko, pokračovať bude vo Formule E

Antonio Giovinazzi
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2021

Antonio Giovinazzi dlho bez práce neostal. Hneď po tom, čo Alfa Romeo oznámila jeho koniec a angažovanie Kuan-jü Čoua, potvrdil taliansky pretekár svoj prestup do Formuly E. V novej sezóne elektrického šampionátu bude pôsobiť v tíme Dragon/Penske Autosport a stane sa tímovým kolegom Sergia Sette Camaru.

Ešte vo štvrtok ráno o tom informoval portál The Race. Ten túto správu priniesol ešte pred samotným oznámením, že Giovinazzi v Alfe Romeo končí a nahradí ho Číňan Kuan-jü Čou. Ten istý zdroj tiež uviedol, že americké zoskupenie malo záujem aj o Daniila Kvjata, no rokovania s ruským pretekárom stroskotali.

Hovorí sa, že Antoniov prestup siaha až na najvyššie poschodia elektrického šampionátu. Jeho presun do „éčka“ vraj aktívne podporoval samotný šéf FE Alejandro Agag, ktorý mal svojho času prsty aj v prestupoch Estebana Gutiérreza či Felipeho Massu.

Dragon si v novej sezóne plánuje napraviť reputáciu, keďže sa v posledných rokoch pohybuje na spodných poschodiach celkového hodnotenia. Giovinazzi má tomuto postupu pomôcť. Do kokpitu zasadne už tento mesiac, keď sa zúčastní predsezónnych testov, ktoré sa uskutočnia medzi Veľkou cenou Kataru a Veľkou cenou Saudskej Arábie. Kvôli povinnostiam vo Formule 1 sa však bude môcť zapojiť len do dvoch z celkových troch testovacích dní. Nový ročník Formuly E začne v januári v Rijáde.

„Bude to vzrušujúce, bude to náročné, bude to… elektrizujúce,“ napísal Giovinazzi na sociálnej sieti. „Nemôžem sa dočkať, až táto cesta začne. Budeme sa spolu baviť, tak ako vždy.“

Zaujímavosťou je, že o možnosti prestúpiť do Formuly E rokoval aj ruský pretekár Daniil Kvjat. O toho mal najprv záujem Nissan, no rodák z Ufy sa rozhodol počkať, ako sa vyvinie situácia na jazdeckom trhu vo Formule 1. Od augusta bol jeho manažér Nicolas Todt v kontakte aj s Dragonom. Americký tím mal okrem neho a Giovinazziho v hľadáčiku aj Britov Alexa Lynna a Dana Ticktuma. Druhý menovaný je momentálne spájaný s tímom NIO.

Súvisiace články