logo F1online.sk

Aj tretí tréning pre Péreza, časy Verstappena a Hamiltona vymazané

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2021

Tretí tréning na Veľkú cenu USA nepriniesol nič zásadné. Dianie na trati nebolo veľmi bohaté a tímy odjazdili menej kôl než v piatok. Hlavným dôvodom je asi skutočnosť, že bolo potrebné šetriť pneumatiky pre kvalifikáciu a preteky, v ktorých možno uvidíme dvojzastávkové stratégie. Najrýchlejší platný čas zajazdil Sergio Pérez, dva najrýchlejšie neplatné “zapísali” Max Verstappen a Lewis Hamilton.

Úvod tretieho tréningu bol veľmi pozvoľný. Trvalo asi pätnásť minút, kým sa na okruhu začalo poriadne jazdiť. Tímy sa očividne sústredili hlavne na šetrenie pneumatík a odjazdilo sa menej kôl než v piatok. Alpine v úvode oznámil, že na monoposte Fernanda Alonsa vymení pohonnú jednotku. Španielsky matador teda odštartuje z konca poľa.

Súboj o najrýchlejší čas nezvádzali piloti len medzi sebou, ale aj s traťovými limitmi. Tie sa stali osudnými aj tým najrýchlejším. Najlepší čas soboty zajazdil Max Verstappen, ktorý však prekročil traťové limity v devätnástej zákrute. O málo pomalší bol Lewis Hamilton, ktorý však pre zmenu prekročil bielu čiaru v deviatej zákrute.

Najrýchlejší platný čas tak patrí Sergiovi Pérezovi, ktorý ovládol druhý aj tretí voľný tréning a v Austine zatiaľ ukazuje solídnu rýchlosť. Druhý skončil Carlos Sainz a tretí Max Verstappen. Španielsky pretekár potvrdil solídnu formu Ferrari na okruhu, ktorý by mal (aj keď len veľmi mierne) favorizovať McLaren. Ani piloti britského tímu pritom neboli vôbec pomalí, Lando Norris skončil štvrtý so stratou 14 stotín sekundy na Sainza, Daniel Ricciardo siedmy.

V kvalifikácii teda očakávame zaujímavú bitku, nielen z pohľadu celkovej rýchlosti, ale aj stratégie. Začíname o 23:00.

FOM