logo F1online.sk

Druhý tréning na VC USA pre Péreza, Hamilton prišiel o najlepší čas

Sergio Pérez, Red Bull zozadu
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala22. 10. 2021

Popoludnie v Austine patrilo Sergiovi Pérezovi. Čas 1:34,946 stačil na zisk prvej priečky pred Landom Norrisom a Lewisom Hamiltonom, no len vďaka problémom úradujúceho majstra sveta. Hamilton v skutočnosti zajazdil ešte rýchlejšie kolo, no to mu komisári vymazali.

Riaditeľstvo pretekov aj tento víkend pozorne sleduje dodržiavanie limitov trate, tentoraz v deviatej a devätnástej zákrute. Za prekročenie bielej čiary nekompromisne maže časy, na čo doplatil Lewis Hamilton, keď neodhadol výjazd z devätnástej zákruty a prišiel o svoje kolo 1:34,842, ktoré by ho dostalo o jednu desatinu pred Péreza.

Pekný čas zajazdil Lando Norris, ktorý po ôsmom mieste v úvodnej tréningovej hodinovke poskočil na druhú priečku. Viac sa darilo aj piatemu Danielovi Ricciardovi, ktorý na obed v Austine bol len šestnásty.

Podobne ako viacero súperov vrátane Charlesa Leclerca či Estebana Ocona sa aj Lando Norris počas tréningu sťažoval na nepohodu v kokpite — pod čo sa pravdepodobne podpísali nerovnosti na trati. Hneď v úvode tréningu hlásil, že mu niečo prekáža v pohybe a nedokáže otáčať volantom. Po pár minútach v garáži sa však problémy podarilo vyriešiť a Brit bol späť na trati.

Za tretím Lewisom Hamiltonom skončil Valtteri Bottas, ktorý v nedeľu príde o päť priečok. Šiesty skončil Lance Stroll pred Charlesom Leclercom.

Maxovi Verstappenovi patrí len ôsma pozícia. Holanďanovi kvalifikačné simulácie absolútne nevyšli. Tímu vyčítal, že ho vždy vypustil do premávky. Nakoniec rezignovane vyhlásil, že má toho dosť, vráti sa do boxov a bude sa radšej venovať pretekovým simuláciám.

V druhom tréningu sme nevideli žiadnu červenú vlajku, len pár žltých. O najväčšiu drámu sa postaral Fernando Alonso v devätnástej zákrute, kde stratil kontrolu nad svojím autom, vyletel z trate a zadnou časťou pomerne jemne trafil do bariéry.

https://pbs.twimg.com/media/FCVSHRmX0AQh5LU?format=jpg&name=medium