logo F1online.sk

Seidl: Ferrari bolo výrazne rýchlejšie, sme spokojní s limitáciou škôd

Andreas Seidl
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl13. 10. 2021

Pre McLaren bol turecký víkend návratom do tvrdej reality. Britský tím rýchlostne strácal oproti konkurenčnému Ferrari, a musel byť vďačný aj za šesť bodov, ktoré doviezol Lando Norris.

Ako hovoril Pepa Král v poslednom EisKingu, tak McLaren jednoducho ešte nepatrí medzi top tímy, ktoré sú na najvyšších priečkach bez ohľadu na podmienky či typ okruhu. Dlhé zákruty istanbulského okruhu, no možno aj chladnejšie počasie či vietor nehrali „papájovým“ do karát.

V cieli z toho bolo siedme miesto pre Landa Norrisa a trináste pre Daniela Ricciarda, ktorému v závere absolútne odišli pneumatiky. McLaren získal šesť bodov, kým Ferrari šestnásť. „Na Landovej strane sme nemohli získať viac. Spoločne s tímom maximalizoval všetko, čo bolo možné. Vzhľadom na našu rýchlosť počas tohto víkendu, môžeme byť na konci spokojní s minimalizáciou škôd,“ vyhlásil šéf tímu Andreas Seidl.

Náskok McLarenu na Ferrari sa stenčil na 7,5 bodu. Zdá sa, že bitka o tretie miesto v Pohári konštruktérov bude otvorená až do konca. „Stále sme pred Ferrari, takže jednoducho musíme pokračovať,“ hovorí Seidl.

Priamym porovnaním medzi McLarenom a Ferrari boli výkony Daniela Ricciarda a Carlosa Sainza. Obaja po výmenách komponentov pohonnej jednotky štartovali z konca poľa. Kým Sainz sa prepracoval až na ôsme miesto, Ricciardo len ťažko prechádzal cez papierovo pomalších jazdcov, a skončil mimo bodov. Nebolo to pre „papájových“ nepríjemné prekvapenie?

„Nie, pretože Ferrari bolo tento víkend jednoducho výrazne rýchlejšie, čo sa ukázalo aj v pretekoch. Od prvého momentu sme videli, že mali silnejší balík,“ vyhlásil Andreas Seidl.

Rýchlosť britského tímu sa stále odvíja v závislosti od typu okruhu či podmienok. „Nemyslím si, že sme v Istanbule strácali v jednej špecifickej oblasti. Jednoducho sa trápime na takýchto typoch okruhov, čo už sa tento rok párkrát prejavilo. Aj preto sa Carlos dostal cez pole oveľa rýchlejšie a ľahšie,“ uzavrel Nemec na čele britskej stajne.