logo F1online.sk

Binotto je z Veľkej ceny Toskánska nadšený: Mugello je úžasná trať

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 7. 2020

Formula 1 v piatok potvrdila ďalšie dve podujatia v tohtoročnom „koronakalendári“. Na starom kontinente zostaneme až do konca septembra. Po Veľkej cene Talianska na Monze sa uskutoční Veľká cena Toskánska na okruhu v Mugelle a potom Veľká cena Ruska v Soči.

Pre Ferrari je Veľká cena Toskánska naozaj unikátnym podujatím. Bude to totiž tisíca veľká cena tejto slávnej značky vo Formule 1. A osláviť to môže nielen doma v Taliansku, ale dokonca na vlastnom okruhu, keďže Mugello vlastní samotné Ferrari.

„Pracovali sme veľmi tvrdo na tom, aby sa to stalo skutočnosťou,“ povedal na margo Veľkej ceny Toskánska Mattia Binotto. „Je to niečo jedinečné, jednak máme dve veľké ceny v Taliansku, jednak to je naša tisíca veľká cena.“

„Môžete to vidieť v samotnom názve podujatia, je to ‚Grand Prix of Toscana Ferrari 1000‘. To je pre nás dôležité, pretože len jeden tím absolvoval toľko veľkých cien, potom budeme musieť čakať veľmi dlho, kým sa tohto míľniku dočká niekto ďalší,“ povedal Binotto.

„Osláviť to doma v Taliansku a ešte k tomu v Mugelle, čo je náš vlastný okruh, to je pre mňa niečo jedinečné. Musím veľmi poďakovať Chaseovi Careymu za túto príležitosť, tiež chcem poďakovať ľuďom v Mugelle a tiež Toskánsku.“

„Je to úžasná trať, veľmi náročná a vzrušujúca,“ dodal švajčiarsky rodák.