logo F1online.sk

Binotto: Preteky v Mugelle na 98 percent budú

Mugello
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2020

Ako bude kalendár sezóny 2020 vyzerať po 6. septembri? To je nám nateraz záhadou, no zdá sa, že aj po Veľkej cene Talianska zostane cirkus F1 ešte na pár týždňov v Európe. V hre je návrat Formuly 1 do Imoly, portugalské Algarve či Mugello.

A práve technicky i fyzicky náročný okruh v Mugelle by sa do kalendára mal dostať. Aspoň to tvrdí šéf Ferrari Mattia Binotto. Pripomíname, že toskánsky okruh vlastní práve táto talianska automobilka, takže švajčiarsky rodák patrí k tým najpovolanejším, ktorí na túto tému môžu hovoriť.

„Veľmi intenzívne to riešime a sme v kontakte s F1, aby sme tieto preteky získali. Mohli by byť našou tisícou veľkou cenou,“ povedal Binotto ešte minulý týždeň. Aj tohtoročný monopost Scuderie nesie meno SF1000, na počesť oslavy tisícky veľkých cien, ktorých sa Ferrari vo Formule 1 zúčastnilo.

Nie sme si však istí, čo týmto vyhlásením rodák z Lausanne myslel. Tisíca veľká cena totiž vychádza na v poradí siedme podujatie sezóny, teda v súčasnosti Veľkú cenu Belgicka. Po nej by mala nasledovať Veľká cena Talianska na Monze, po ktorej je pokračovanie kalendára stále otvorené.

„Na 98 percent sa tam tento rok dostaneme, no nebudeme oslavovať, pokým nie je dohoda potvrdená našim podpisom na zmluve. Tiež dúfame, že naši fanúšikovia budú pri tom, no samozrejme musíme dbať aj na situáciu okolo COVID-19,“ dodal Binotto.