logo F1online.sk

Capito: Vyzerá to tak, že Nicholas bude v tíme pokračovať

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2021

Štartový rošt sezóny 2022 sa nám pomaličky skladá. Tento víkend potvrdil Alpine zotrvanie Fernanda Alonsa a Red Bull zotrvanie Sergia Péreza. Také polovičné oznámenie urobil vlastne aj Williams, ktorého šéf Jost Capito novinárom v Spa prezradil, že s tímom z Grove zrejme bude pokračovať Nicholas Latifi.

„Áno, vyzerá to tak,“ povedal Capito počas tlačovej konferencie šéfov tímov. Jeho zverenec zaznamenal počas Veľkej ceny Maďarska doteraz najväčší úspech vo svojej kariére, keď preťal šachovnicovú vlajku na siedmom mieste a spolu s ôsmym Georgeom Russellom získali desať bodov. Boli to mimochodom prvé body Williamsu po viac ako dvoch rokoch.

„Nickyho vývoj prebieha veľmi dobre. Odvádza dobrú prácu a tím stojí za ním. Z pretekov na preteky sa zlepšuje a je to skvelý líder. Nepochybujem o tom, že je schopný tento tím viesť,“ povedal Capito, ktorý tým reagoval na Latifiho štvrtkové slová, keď povedal, že je „stopercentne pripravený“ viesť Williams v prípade, že by sa George Russell pobral do Mercedesu.

„Myslím, že spolu s Georgeom sa toho veľa naučili. Strávili spolu množstvo času na trati i mimo nej a majú fantastický vzťah. Som si istý, že na konci sezóny na tom bude tak, že dokáže tento tím viesť,“ prikývol Capito.

Zostáva tak už len čakať na ortieľ Mercedesu, ktorý rozhodne. Bottas alebo Russell? Akonáhle to vo Williamse budú vedieť, podniknú ďalšie kroky.

„Táto situácia nás nijak neznepokojuje. Myslím, že Toto Wolff skôr či neskôr rozhodne. Williams je však zdá sa atraktívnym tímom pre každého pretekára, ktorý nemá isté miesto v budúcej sezóne. Väčšina sedačiek už je obsadená, takže sa môžeme posadiť a počkať na konečné rozhodnutie. Akonáhle to bude známe, môžeme sa s nimi baviť o detailoch,“ povedal Capito.

Súvisiace články