logo F1online.skF1online.sk

Seidl sa nechce znížiť na úroveň Hornera a dookola lamentovať

Andreas Seidl a Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Ladislav Király
Ladislav Király9. 8. 2021

Christian Horner v posledných vyjadreniach viackrát pripomenul, že Red Bull na nedávne havárie trpko doplatí. Do opráv totiž musel investovať dodatočné finančné prostriedky, ktoré potom budú chýbať vo vývoji pre budúci rok. Taká je aktuálna realita rozpočtového stropu.

Šéf Red Bullu Racing povedal, že havária Maxa Verstappena v Silverstone tím vyšla na 1,8 milióna dolárov a nepríjemné boli aj nehody na Hungaroringu. Pretekári tímu za ne pritom nemohli a vinníkom bol niekto iný. Šéfovi McLarenu Andreasovi Seidlovi sa však tieto vyjadrenia príliš nepozdávajú.

„Určite sa nebudem uberať tým smerom ako Christian a nebudem v každej druhej vete spomínať rozpočtový strop a ako na to kvôli nehodám doplatíme,“ povedal Seidl. „V konečnom dôsledku je to súčasť tejto hry a je len na nás, aby sme rozpočet správne manažovali a riadili.“

„Aj pre nás bude určite výzvou, aby sme pre Spa mali k dispozícii dosť súčiastok novej špecifikácie, ale doma máme skvelý tím či už po stránke výroby alebo inžinieringu. Verím, že sa z toho teda dokážeme dostať. Nemyslím si, že by to malo ovplyvniť naše plány. Je to pomerne jednoduché a priamočiare.“

„Na základe skúseností z minulých rokov si na začiatku sezóny každý musel vyhradiť určitý rozpočet na nehody. Aj my ho máme v našom rozpočte a aj to je súčasť celkovej výzvy. Je to rovnaké pre všetkých,“ skonštatoval Nemec.

Úplne pre všetkých to však rovnaké nie je, pretože tímy ako Mercedes, Red Bull či Ferrari svoj rozpočet určite naplnia, no ostatní pravdepodobne nie a preto v ňom majú priestor pre dodatočné opravy. Stajne ako McLaren či Alpine síce ročne minú dosť peňazí, ale ak sa zohľadní všetkých vyše 20 výnimiek, na ktoré rozpočtový strop neplatí, sotva sa dostanú cez 145 miliónov dolárov. Situácie Red Bullu a McLarenu sú teda iné.

McLaren odišiel z Maďarska takisto s poškodeným autom a ľudí v tíme to mrzelo. Lando Norris totiž mohol vybojovať ďalší skvelý výsledok. „Je to sklamanie, ale súčasne platí, že s tým nemôžete nič spraviť. Sklamanie vám nič neprinesie. Jednoducho musíme akceptovať, že tieto veci sa stávajú.“

„Vieme, že máme silné auto, silný tím i dvoch silných jazdcov. Vďaka tejto kombinácii máme vo svojich rukách všetko pre to, aby sme zažili dobrú druhú polovicu sezóny. A presne na to sa koncentrujeme,“ dodal Andreas Seidl.

Súvisiace články

Diskusia