logo F1online.skF1online.sk

Norris poukázal na chybu tímu, Ricciardo s voľným výberom pneumatík

Lando Norris, flow-viz farba náter
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl1. 8. 2021

McLaren aj v Maďarsku zažil kvalifikáciu so zmiešanými pocitmi. Na Hungaroring nasadil na auto nové vylepšenia, tie však nedokázal využiť úplne na maximum. Lando Norris dnes odštartuje šiesty, Daniel Ricciardo jedenásty.

Lando Norris sa po kvalifikácii trochu posťažoval na svoj tím. V Q1 mal totiž po prvých pokusoch odjazdený relatívne komfortný čas, pričom jazdci v poradí za ním zostali v garáži. McLaren ho aj tak poslal na trať, a aj keď po výjazdovom kole zamieril do boxov, už použil svoje mäkké pneumatiky, ktoré mu potom chýbali v Q3.

„Urobili sme chybu, pretože sme nemuseli ísť von. S pneumatikami sme odjazdili výjazdové kolo. Ak by som mal na Q3 dve úplne čerstvé zmesi, mohol som získať povedzme pol desatiny, a to by mi oproti autám okolo bezpochyby pomohlo,“ povedal Lando Norris, ktorý bol aj kvôli tejto strategickej chybe po prvých pokusoch v Q3 až desiaty. Napokon to vytiahol na šieste miesto, keď nechal za sebou aj Charlesa Leclerca.

„Nie som nešťastný. Sme pred viacerými jazdcami, pri ktorých by sme to neočakávali, napríklad pred Ferrari. Bol som blízko k piatemu či štvrtému miestu, čo by bolo ešte lepšie. Uvidíme, čo prinesú preteky. Ťažko sa tu predbieha. Nesmieme si dovoliť hlúpe chyby, dôležité bude získať dobré body. Máme šancu sa strategicky dostať dopredu, minimálne cez Pierra,“ uzavrel Lando Norris.

Daniel Ricciardo sa po zlepšení v Silverstone opäť, podobne ako v Rakúsku, nedostal do Q3. Na jedenástom mieste však nemá v rukách zlé karty. Môže si zvoliť pneumatiky podľa svojho výberu a strategicky vyšachovať konkurentov pred sebou, ktorí by sa po skoršom pitstope mohli prepadnúť do premávky.

„Hungaroring je veľmi odlišný oproti Silverstone. Vedel som, že to automaticky nebude také dobré ako tam. Túto trať si však užívam. Zdalo sa mi, že moje kolo bolo dobré, ale očividne to nestačilo. Budem sa snažiť ďalej,“ vyhlásil Daniel Ricciardo, ktorý viackrát spomínal, že potrebuje pri brzdení dôverovať svojmu McLarenu.

„Brzdenie je teraz vskutku dobré. Urobili sme pár krokov dopredu. Dnes máme voľný výber pneumatík, verím, že to niečo znamená. Snáď získam niečo oproti pilotom, ktorí budú štartovať na ojazdených pneumatikách,“ doplnil Austrálčan.

V tíme panovali zmiešané pocity. „Meniace sa podmienky čo sa týka vetra a gripu sťažili našu kvalifikáciu. Priniesli sme sem vylepšenia, ktoré fungujú veľmi dobre a vďaka nim môžeme byť konkurencieschopnejší na jedno kolo. Čakajú nás náročné preteky v horúcom počasí. Verím, že máme silné pretekové auto, s ktorým sa môžeme pobiť o dobré body,“ vyhlásil šéf tímu Andreas Seidl.

Súvisiace články

Diskusia