logo F1online.skF1online.sk

McLaren pokračuje vo vývoji, Seidla pokroky Ferrari neprekvapujú

Autá v parc fermé, Norris, Ocon, Ricciardo, Pérez, Leclerc, Sainz
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2021

V tejto sezóne sledujeme vzrušujúcu bitku nielen o titul, ale aj o najlepšieho zo „zvyšku sveta“ medzi dvoma tradičnými tímami Ferrari a McLarenom. O krok napred je momentálne McLaren, ktorý však v doterajšom priebehu trpí najmä na slabšie výkony Daniela Ricciarda. Hlavne vďaka tomu je Ferrari s vyrovnanejšou jazdeckou dvojicou Charles Leclerc – Carlos Sainz stále na dostrel. Vo Wokingu tak nenechávajú nič na náhodu a naďalej prinášajú na svoje auto vylepšenia.

Nové aerodynamické prvky sme na monoposte MCL35M videli napríklad v Rakúsku, kde McLaren dokázal zvýšiť svoj bodový náskok na Ferrari. Zdalo sa, že Scuderia, ktorá svoj tohtoročný vývoj už ukončila, nedokáže zareagovať. Partička z Maranella však v Silverstone ukázala, že ju neslobodno odpisovať. Napriek ukončenému vývoju robí Ferrari pokroky, čo v McLarene nehodlajú podceniť.

„Do Maďarska privezieme ďalšie vylepšenia na náš monopost, aby sme sa ubezpečili, že dokážeme v našom boji pokračovať,“ uviedol šéf McLarenu Andreas Seidl. „Tretie miesto v Pohári konštruktérov je pre nás skvelé. Po desiatich pretekoch máme na konte 163 bodov, čo je v porovnaní s minulým rokom veľký krok vpred, za čo som veľmi rád.“

Po desiatich pretekoch sezóny 2020 mal McLaren na konte 106 bodov, teraz ich má 163. Na druhej strane Ferrari v doterajšom priebehu pozbieralo 148 bodov, čo je viac než za celú minulú sezónu, ktorá bola pre tento tím najhoršou za štyri dekády. Tímu Mattiu Binotta sa v Silverstone podarilo znížiť náskok McLarenu na 15 bodov. Tieto dva tradičné tímy nechali konkurenciu veľmi ďaleko za sebou. Piate AlphaTauri už stráca na Ferrari už takmer sto bodov.

„Neprekvapuje ma, aké pokroky robí v priebehu tejto sezóny Ferrari. Je to silný tím so silnou jazdeckou dvojicou,“ prehlásil Seidl.

„Majú potrebné zdroje, aby dokázali zareagovať na problémy, ktorým musia čeliť. Ten tím má skúsenosti a vie, ako má odpovedať, keď príde problém. Takže pre mňa žiadne prekvapenie. Čaká nás tvrdá bitka až do konca sezóny,“ uzavrel Seidl.

Súvisiace články

Diskusia