logo F1online.sk

Ricciardo: Ak by som sa tešil z desiateho miesta, mal by som prestať pretekať

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl20. 6. 2021

Daniel Ricciardo prvýkrát od Španielska postúpil do Q3, opäť však nestačil na Landa Norrisa. Jeho strata na tímového kolegu bola tentoraz minimálna, no spokojný so sobotou nebol.

Austrálčan odštartuje do pretekov desiaty, na ôsmeho Norrisa však stratil len približne desatinu sekundy. Je k nemu teda oveľa bližšie než počas nevydarených kvalifikácií v Portugalsku, Monaku či Baku.

„Desiate miesto ma nenapĺňa šťastím. V deň, keď by som bol šťastný z desiatej priečky, by som zrejme mal prestať pretekať,“ vyhlásil Daniel Ricciardo, ktorý však okamžite pripomenul aj pozitívnu stránku veci. „Zatiaľ je to však dobrý víkend. Žiadne veľké problémy či sťažnosti. Ide to hladko, nemusíme sa škriabať po hlave a nie sme stratení. Jednoducho, teraz sú všetci rýchli. Moje posledné kolo v Q3 vyzeralo dobre, myslel som si, že postačí na lepšie než desiate miesto. Som trochu sklamaný, že som sa nekvalifikoval lepšie, ale taká je realita. Stále hľadáme tých pár desatín, pričom konkurencia je veľmi silná.“  

Z auta však mal Austrálčan tentoraz dobrý pocit. „Auto je solídne, i keď je tam vždy niečo, čo sa dá vylepšiť. Stále hľadáme tie extra desatinky, verím, že to príde v pretekoch. Celkovo som spokojný s našou rýchlosťou. Všetci sú rýchli a je to naozaj tesné.“

Daniel Ricciardo sa pristavil pri porovnaní s Landom Norrisom, s ktorým prehral v tretej kvalifikácii v rade. „Lando je predo mnou o desatinu, takže v aute je pre mňa práve tá desatina, ktorú potrebujem nájsť. Radšej by som však našiel tri či štyri desatiny. Cítim, že dnes sme auto potlačili až na limit. Aj ostatní však robia kroky dopredu, a aj my musíme ďalej pracovať,“ doplnil skúsený Austrálčan.

McLaren zase raz nezažil ideálnu sobotu, a opäť bude mať v pretekoch čo robiť. Obaja jazdci odštartujú rovnako ako celá TOP10 na strednej zmesi pneumatík.

„Máme za sebou ťažkú kvalifikáciu s viacerými výzvami. Je dobré, že sme do Q3 postúpili s obomi autami na strednej zmesi. Po analýzach si musíme priznať, že ôsme a desiate je miesto je odzrkadlením toho, kde sa naše auto rýchlostne nachádza počas tohto víkendu. Ako pozitívum vnímame, že sme opäť s obomi jazdcami v prvej desiatke. Naše štartové pozície nám dávajú reálnu šancu zabojovať o dobré body,“ vyhlásil šéf tímu Andreas Seidl.