logo F1online.sk

Tretí tréning: Verstappen v inej lige? Druhého Bottasa úplne sfúkol

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala19. 6. 2021

Posledný voľný tréning na VC Francúzska priniesol prekvapivé výsledky. Čakali sme, že medzi Mercedesmi a Red Bullmi budú rozhodovať stotinky a tisícinky, no to platilo len v prvej časti tréningu. Vo svojom poslednom rýchlom kole Verstappen vytiahol z rukáva eso a druhého Bottasa úplne potopil.

Max Verstappen potvrdil, že Red Bull vie vo Francúzsku s pneumatikami pracovať o čosi lepšie a v treťom sektore bol pravidelne rýchlejší ako jeho úhlavní súperi. Dlho však rozhodovali len tisícinky sekundy, v jednom momente Verstappen viedol len o 0,009s. Následne mu komisári zmazali rýchle kolo za prekročenie limitov trate a Holanďan sa zaradil na druhú priečku.

Potom však Red Bull udrel. V prvom sektore Verstappen zajazdil len osobné maximum, no vo zvyšných dvoch sektoroch pridal fialové časy. Najrýchlejšiemu Mercedesu tak nadelil 0,747 sekundy. Lewis Hamilton sa v aute ešte stále necíti veľmi dobre a stratil až sekundu.

Mercedes sa po piatku rozhodol nevymeniť šasi Lewisa Hamiltona, čo pri pohľade na dnešné výsledky možno nebolo najšťastnejšie rozhodnutie. Jedno je isté; po treťom tréningu ho už nemožno beztrestne vymeniť. Ak by sa tak tím rozhodol spraviť, Brit by musel vyštartovať z boxov.

Tretie miesto si vybojoval Carlos Sainz. Ferrari zrazu môže pomýšľať na štart z druhého radu a s trochou šťastia možno i z prvého. Aj Scuderii pomáha fakt, že vyniká pri práci s pneumatikami Pirelli na jedno kolo.

Za štvrtým Sergiom Pérezom a piatym Lewisom Hamiltonom skončil Lando Norris pred dvojicou Fernando Alonso a Esteban Ocon. V prvej desiatke skončili ešte Pierre Gasly a Daniel Ricciardo.

Tretí tréning bol celkom pokojný. Ako obyčajne, videli sme pár výjazdov mimo trať, no žiadnu vážnu nehodu. Hoci v druhej zákrute zostali obrubníky rozložené rovnako ako v piatok, nevideli sme nič, čo by inžinierov vystrašilo.

https://pbs.twimg.com/media/E4PZ674XIAAhF4K?format=jpg&name=medium