logo F1online.sk

Norrisa nahneval drsný Gaslyho manéver, po pretekoch už obaja vtipkovali

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl22. 6. 2021

Mini-príbehom francúzskeho víkendu bolo vzplanutie emócií inak zväčša pokojného Landa Norrisa. Mladý Brit totiž len rýchlou „kontrou“ zabránil zrážke s Pierrom Gaslym, ktorý mu skrížil cestu pri pokuse o predbehnutie.

Stalo sa tak v jedenástej zákrute, v čase, keď mal Norris čerstvejšie pneumatiky a lepšie tempo než Gasly. Skúsil ho predbehnúť po vonkajšej strane, už bol pred ním, Gasly sa však rozhodol, že svojej pozície sa len tak nevzdá. Dupol na plyn a skrížil cestu Norrisovi, ktorý dokázal bleskovo zareagovať a odvrátil hroziacu kolíziu. Gasly vytlačil Norrisa mimo trate, sám sa následne dostal všetkými štyrmi kolesami do výjazdovej zóny, no pozíciu si udržal.

„Vytlačil ma mimo! Čo tento idiot robí? Dokonca vytlačil von aj samého seba. Musí mi vrátiť pozíciu späť, bol som pred ním,“ kričal Lando Norris do vysielačky. Komisári tento incident neriešili, Landa to však veľmi trápiť nemuselo. V ďalšom kole si Gaslyho vychutnal pred šikanou na rovinke Mistral.

„To, o čo sa Pierre snažil, bolo v poriadku, ak by teda zostal na trati. Vtedy by to bolo fér. Vyšiel však mimo trate a vytlačil aj mňa. Bol to drsný manéver. Aj napriek tomu som ho však dostal a predbehol, takže ma to príliš netrápi,“ vyjadril sa Norris po pretekoch.

Príbeh Norris – Gasly mal však ešte pokračovanie, pretože sa spolu stretli v popretekovej šou na Sky Sports. Nico Rosberg okamžite pripomenul Landovi Norrisovi, že v pretekoch svojho súpera označil ostrým výrazom.

„Jazdci majú horúce hlavy. Určite je veľa vecí, ktoré si ty povedal cez vysielačku! Takže s týmto na mňa nemôžeš ísť,“ reagoval pilot McLarenu na „rypnutie“ od Nica Rosberga.

Podobne ako v iných športoch, aj v F1 platí, že rivalita z trate sa nemusí nutne preniesť do vzťahov mimo pretekov. Norris aj Gasly sa usmievali a obaja brali tento incident skôr s humorom.

„Som prvý, ktorý by v takom momente povedal niečo veľmi podobné ako Lando. Ak by Lando toto urobil mne, zrejme by som ho pomenoval rovnako ako on mňa,“ priznal Pierre Gasly, ktorý poskytol svoj pohľad na manéver, ktorý mohol mať preteky Landa Norrisa katastrofálne následky.

„Videl som, že ide do zákruty veľmi rýchlo. Celé to bolo vskutku tesné. Nechcel som ho pustiť po vonkajšej strane Viem, že Lando má dobré reakcie, preto som si to mohol dovoliť,“ doplnil Gasly.