logo F1online.sk

Kvjat opäť v AlphaTauri? Markova hrdosť to nedovolí, myslí si Rus

Danill Kvjat
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2021

Dostať sa do Formuly 1 nie je vôbec ľahké. Ešte ťažšie však je z nej odísť a potom svoje miesto získať späť. Usilovali (a usilujú) sa o to mnohí, no máloktorí uspeli. No niektorým sa to podarilo, napríklad Daniilovi Kvjatovi, ktorý len nedávno oslávil 27. narodeniny. Do starého železa teda rozhodne nepatrí. Mohol by sa opäť vrátiť?

Najprv Toro Rosso, potom Red Bull a potom opäť Toro Rosso. Rok 2018 strávil Kvjat ako testovací pilot Ferrari, aby sa v roku 2019 opäť pripojil k Toro Rosso, ktoré sa neskôr premenovalo na AlphaTauri. Také je stručné zhrnutie kariéry Daniila Kvjata vo Formule 1. Dnes je rodák z Ufy rezervistom v tíme Alpine a na svoju potenciálnu tretiu šancu číha.

„Myslím, že zomiera túžbou mi zavolať,“ smeje sa Kvjat v podcaste F1 Nation. Hovorí samozrejme o Helmutovi Markovi. No ten je asi tým posledným, od ktorého Daniil očakáva nejaký telefonát. „Myslím však, že tentoraz mu v ceste stojí jeho hrdosť. Veď už keď mi volal druhýkrát, bolo to ako priznať si chybu, no nie?“

No čo príležitosť od niektorého iného tímu? „Moje oči sú otvorené, moje uši sú otvorené a som flexibilný,“ odkázal Kvjat potenciálnym záujemcom.

„Svoju prácu s Alpinom si užívam. Odvádzam maximum pre tím, pre ktorý teraz pracujem a na to sa sústredím. Atmosféra je skvelá a pracujú tu zaujímaví ľudia. Na všetkých podujatiach, ktoré som s nimi navštívil, fungovali ako dobre namazaný stroj. Veľmi organizovaná a solídna skupina ľudí. Podľa mňa má tento tím ohromný potenciál,“ povedal Kvjat.

„V tomto momente je teda férové povedať, že zo seba vydám maximum pre Alpine, nech už bude moja rola akákoľvek,“ dodal.

Súvisiace články