logo F1online.sk

V Rakúsku chcú preteky s divákmi. Koľko ich bude?

diváci na Red Bull Ringu
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala14. 5. 2021

Nový prírastok v kalendári v podobe Veľkej ceny Štajerska určite zaujal nejedného slovenského fanúšika, ktorý sa už nevie dočkať toho, kedy vycestuje do Spielbergu na preteky. A máme veru dôvod na radosť, v Rakúsku chcú skutočne na tribúny pustiť i fanúšikov.

So zlepšujúcou sa situáciou v súvislosti s pandémiou Covidu-19 sa zlepšujú aj vyhliadky športových fanúšikov. Už od 19. mája sa v Rakúsku začne vlna uvoľňovania opatrení i v súvislosti so športovými podujatiami.

Od budúcej stredy sa otvoria outdoorové športoviská pre 3000 divákov, indoorové športy bude môcť sledovať 1500 ľudí. Tieto obmedzenia sa s postupom času budú viac a viac uvoľňovať, no teraz nie je jednoduché odhadnúť, koľko fanúšikov sa skutočne bude môcť ísť pozrieť na Red Bull Ring.

Poslednú prognózu nám v nedeľu predložil rakúsky vicekancelár Werner Kogler, ktorý vyhlásil, že okolo 1. júla by sa mali ešte výraznejšie zjemniť podmienky pre športové podujatia. “Ak uvoľníme situáciu 19. mája, počty nakazených pravdepodobne začnú rásť. Ak sa však budú pohybovať v akceptovateľných hraniciach a dostatok ľudí sa dá zaočkovať, odhadujem, že počet ľudí na tribúnach budeme môcť zdvojnásobiť. To isté by mohlo platiť i pre Spielberg.”

Na Veľkú cenu Rakúska, ktorá sa uskutoční zrejme po termíne plánovaného uvoľňovania 4. júla, by sa azda vošlo i viac ako 6000 ľudí, keď si uvedomíme, že tribúny sú roztrúsené po väčšej ploche ako je tomu napríklad na futbalovom štadióne. Kogler súhlasí s dodatkom: “Ale určite nie 100-tisíc za celý víkend. Tieto limity sú aj o presunoch ľudí, ktorí prichádzajú a odchádzajú.”

“Nemôžeme sa tváriť, že v lete bude pandémia minulosťou,” zdôraznil Kogler, ktorý hneď vyzval ľudí k opatrnosti: “Tešíme sa na 19. máj, ale to by nemalo viesť k ľahkovážnosti.”

Keďže sa Veľká cena Štajerska pôjde ešte v júni, je možné, že pre ňu budú platiť iné pravidlá ako pre VC Rakúska. Organizátori sa však určite budú snažiť vyhradiť pre fanúšikov čo najviac sedadiel.

Koniec-koncov, na oficiálnej stránke Red Bull Ringu stále beží predaj lístkov na tohtoročnú VC Rakúska, viac informácií o predaji lístkov na VC Štajerska oficiálny web okruhu sľubuje v najbližšom čase. Všetko budeme sledovať a priebežne vás o novinkách informovať.

Poznamenajme, že momentálne predaj lístkov funguje štýlom kto prvý príde, prvý berie (gpticketshop.com). Fanúšikom, ktorí sa nezmestia do stanoveného diváckeho limitu, budú peniaze vrátené.

Ak budete kupovať lístky, nezabudnite si prečítať obchodné podmienky jednotlivých predajcov.