logo F1online.sk

V McLarene panuje spokojnosť, dosiahol maximum

Lando Norris a McLaren
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl10. 5. 2021

McLaren vzhľadom na štartové pozície a čistú rýchlosť dosiahol v Barcelone zrejme maximum. Britský tím získal cenných 12 bodov a udržal sa na treťom mieste v Pohári konštruktérov pred Ferrari.

Daniel Ricciardo prvýkrát v pretekoch zdolal Landa Norrisa. Austrálčan mal výborný štart, v prvom stinte držal piate miesto pred Sergiom Pérezom. Rýchlejší Red Bull za sebou neudržal, v závere však odolal atakom Carlosa Sainza, a cieľovú čiaru preťal na peknom šiestom mieste.

„Dobrý víkend! Dovolím si povedať, že mám za sebou svoj najlepší víkend v sezóne, z auta som dostal maximum. Takmer celý čas som sa bránil. Vydareným štartom si vyrobil príjemné problémy, keďže som preskočil zopár rýchlejších áut. V súboji s Checom Pérezom som robil, čo som mohol, v záverečnej štvrtine pretekov som sa zase bránil voči Carlosovi. Nemali sme dnes takú rýchlosť, ale bolo pekné aspoň udržať za sebou rýchlejšie auto a zavŕšiť vydarený víkend,“ povedal Daniel Ricciardo.

Aj z reči tela a úsmevu pod rúškom bolo vidno, že Ricciardo je vnútorne oveľa spokojnejší než na predchádzajúcich pretekoch. Takýto výsledok veľmi potreboval. „Mali sme rýchlosť na body, no potrebujeme urobiť ešte jeden extra krok. Ferrari bolo dnes o niečo rýchlejšie a je jasné, že Red Bull je rýchly. Vieme, že nás ešte čaká nejaká práca, no celkovo to bol výborne zvládnutý víkend. Tím urobil dobré strategické rozhodnutia, a šieste miesto bolo dnes najlepším možným výsledkom,“ doplnil skúsený Austrálčan.

Lando Norris bol pomerne nenápadný, získal však cenné body. Aj vďaka dobrému strategickému rozhodnutiu prejsť na stratégiu dvoch zastávok v závere predbehol Estebana Ocona, za ktorým sa predtým pritom dlho vozil a nevedel sa cez neho dostať. Mladý Brit bol šťastný z ôsmej priečky.

„Boli to ťažké preteky, čo som aj očakával, pretože sa tu ťažko predbieha. Aj napriek tomu som dosiahol maximum, čo dnes bolo možné. Na papieri to nevyzerá ako skvelý výsledok, ale celý čas sme mali slušnú rýchlosť. Vzhľadom na charakteristiku trate sme dosiahli všetko, čo sa dalo, čiže ôsme miesto a dvojité body. Teším sa aj za celý tím,“ zhodnotil Lando Norris.

Aj po Barcelone platí, že len McLaren bodoval s obomi autami na všetkých pretekoch v sezóne. „Daniel aj Lando získali oproti štartu jednu pozíciu k dobru. Keďže sa v Barcelone ťažko predbieha, toto bolo zrejme maximum, čo sme dnes mohli dosiahnuť. Dobré body nám pomôžu v bitke v Pohári konštruktérov, zvlášť po víkende, keď sme nad konkurenciou nevyčnievali. Ďakujem celému tímu, jazdcom a kolegom z Mercedesu. Vďaka patrí aj tímu v továrni, ktorý tvrdo makal na tom, aby sme mohli nasadiť vylepšenia,“ vyhlásil šéf tímu Andreas Seidl.