logo F1online.sk

Druhý tréning pre Hamiltona, za ním Bottas a Leclerc

Lewis Hamilton
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2021

Na druhý voľný tréning sme sa veľmi tešili, pretože sme očakávali, že si budeme môcť celkom solídne porovnať výkonnosť jednotlivých tímov. Veľa sme sa toho síce nedozvedeli, ale aspoň do týchto chvíľ Barcelona potvrdzuje, že Mercedes je predsa len o krôčik napred. Dokazuje to i „double“ tohto tímu v druhom tréningu, v ktorom zajazdil najrýchlejší čas Lewis Hamilton.

Po dvoch voľných tréningoch to skutočne vyzerá, že Mercedes je ako v kvalifikačnom, tak pretekovom tempe rýchlejší než Red Bull. V druhom tréningu nám síce Max Verstappen ani Sergio Pérez mnoho referenčných časov neponúkli, no v pretekovom tempe nejakú desatinku na dvojicu pilotov Mercedesu predsa len strácali. Ku koncu tréningu navyše Lewis Hamilton zajazdil na opotrebovaných pneumatikách čas 1:22.6s, pričom po väčšinu času jazdil len okolo 1:23.3s. To by mohlo napovedať, že Mercedes si ešte niečo nechal „v talóne“.

Red Bull naproti tomu zostal veľmi nenápadný a mnoho nám toho neukázal. Výsledné deviate miesto pre Verstappena a desiate pre Péreza je toho dôkazom.

V strede poľa sa nám pomaly prebúdza tím Alpine, ktorý obsadil štvrté (Ocon) a piate (Alonso) miesto. Piloti francúzskeho celku však nestačili na Charlesa Leclerca, ktorý zajazdil parádny čas a obsadil tretie miesto, len 165 tisícin sekundy za Hamiltonom.

Kvality opäť ukazuje aj AlphaTauri s vzácne vyrovnaným duom Gasly – Cunoda na šiestom, resp. siedmom mieste. Zajtra a v nedeľu však očakávame výrazné zlepšenie od McLarenu (v druhom tréningu len na dvanástom a pätnástom mieste), ktorý zrejme pilotov talianskeho tímu tradične zosunie poradím nižšie.

Oslnivú formu nemá v Barcelone ani Aston Martin, ktorému sa zatiaľ nedarí dosiahnuť výraznejší progres. Obom jazdcom tohto tímu zatiaľ najlepšia desiatka uniká.

FOM