logo F1online.sk

Ecclestone: Získať ôsmy titul bude pre Hamiltona hračka

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 5. 2021

Tohtoročné veľké ceny má zatiaľ po taktovkou Lewis Hamilton, ktorému sa podarilo vyhrať hneď tri zo štyroch. I napriek tomu je mu Max Verstappen v šampionáte veľmi blízko a stráca len štrnásť bodov. Holanďana preto určite netreba odpisovať, hoci Bernie Ecclestone má už jasno v tom, kto sa tento rok stane majstrom sveta.

Zatiaľ si to Verstappen s Hamiltonom rozdali priamo na trati v každej z úvodných štyroch veľkých cien. V Španielsku tento súboj vyvrcholil v závere pretekov, keď už Holanďan nemal inú možnosť len kapitulovať. I podľa Tima Glocka “všetko urobil správne”, no ani to nestačilo.

Podobne sa na súboj o titul pozerá Bernie Ecclestone, ktorého vyspovedal švajčiarsky Blick: “V tomto športe máme dvoch pilotov, ktorí sú na rovnakej úrovni ako v minulosti Senna a Prost. Žiaľ, podporovateľom bojovníka z Holandska musím pre tento rok vziať nádeje na titul. Hamilton jazdí tak dobre ako vždy. To aj vďaka Verstappenovi. Lewis je chladný, nerobí chyby, je pokojný a rozumný.”

Podobne sa o úradujúcom majstrovi vyjadril i Anthony Davidson pri analýze súboja z prvej zákruty, keď vyhlásil, že Lewis Hamilton spred desiatich rokov by po štarte spôsobil nehodu. Neúmyselne, no v prvej zákrute by vraj zatočil do Maxa Verstappena. Teraz mal využiť šiesty zmysel a na vnútrajšku nechal dostatok priestoru. Vďaka tomu sa jeho preteky neskončili hneď po štarte.

“Nezapletie sa do žiadnych hraničných súbojov a vždy nechá svojmu súperovi priestor, ktorý potrebuje na prežitie. Toto všetko ho v kokpite robí ešte silnejším,” chválil Lewis Hamiltona Ecclestone.

“Verstappen je možno po jazdeckej stránke na tom rovnako, ale Lewis má lepší tím a pod sebou spoľahlivejší materiál. Na tieto dva faktory sa môže vždy spoľahnúť. Lewis sa bez nejakých výnimočných okolností môže poľahky stať majstrom sveta aj ôsmykrát,” doplnil.

Súvisiace články