logo F1online.sk

Nemal som pocit, že Ferrari je na smiech, hovorí Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala13. 5. 2021

Minuloročné výkony Scuderie Ferrari boli na zaplakanie. Väčšina fanúšikov však neplakala, ale si na sociálnych sieťach robila žarty z výsledkov talianskej stajne, hoci Charles Leclerc tvrdí, že si nič také ani neuvedomil. Teraz je však rád, že jeho stajňa našla nový smer, ktorým sa môže vydať.

Ferrari má za sebou najhoršiu sezónu od roku 1980. Terčom vtipov sa tak nestal iba Sebastian Vettel, ktorého problémy nie a ani opustiť, ale i celé Maranello, ba dokonca Carlos Sainz, ktorý opustil zlepšujúci sa McLaren.

Po posledných pretekoch v Španielsku sa rozhorčil i Mattia Binotto, ktorý by podľa svojich slov privítal aj slovko uznania zo strany médií. Narážal tým práve na rozhovor s Charlesom Leclercom, ktorý reportér talianskej Sky otvoril slovami: “Skvelé Charles, škoda toho auta…”

Charles Leclerc však po poslednej veľkej cene tvrdí, že nikdy nemal pocit, že by Ferrari bolo terčom vtipov: “Naozaj nikdy som sa nezamýšľal nad tým, či sa na nás ľudia smejú. My sme sa plne koncentrovali sami na seba.”

“Minulá sezóna bola určite ťažká. Bolo ťažké akceptovať, kde sme sa ocitli. Myslím si však, že tím odviedol skvelú prácu, keď to rýchlo prijal, my sme spravili krok vzad a od tej chvíle sme pracovali čo najlepšie, ako to len išlo,” pokračoval mladý Monačan, ktorého čaká domáca veľká cena.

“Tento rok to vidíme. Náš tím spravil krok správnym smerom a ukazuje sa, že všetka ta práca, ktorú ľudia v Maranelle a na trati odviedli, sa vypláca. Vidíme to na okruhoch. Máme pred sebou ešte dlhú cestu a už čoskoro chceme bojovať o čelné pozície. Pracujeme správne, musíme v tom len pokračovať ako tím,” zamyslel sa Leclerc.

Charles Leclerc môže byť spokojný aj so svojimi pretekmi v Španielsku. Obsadil v nich štvrtú priečku, čo znamená, že predbehol dokonca i jeden z Red Bullov, konkrétne Sergia Péreza. Na šiesty McLaren Daniela Ricciarda získal 20 sekúnd.

A to mohol byť ešte vyššie, keby v závere nevyužil “pitstop zadarmo” a neprezul. “V aute som sa cítil veľmi dobre. Mal som veľmi silný víkend. Je veľmi dobré, že sme sa po Portimau otriasli, tam som bol v piatok trochu mimo a hlavne v sobotu, hoci v nedeľu sme mali dobré preteky.”

“Nemyslím si, že by sme teraz mali takú vážnu slabinu, akou bola vlani naša preteková rýchlosť. Myslím si, že tento rok je to vyrovnanejšie, sme silní v kvalifikáciách i pretekoch,” uzavrel Leclerc.

Súvisiace články