logo F1online.sk

Steiner o Wolffovej vysielačke Masimu: Možno chcel ukázať, kto tu šéfuje

Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 5. 2021

Vysielačka medzi Totom Wolffom a riaditeľom pretekov Michaelom Masim prekvapila azda všetkých divákov pred televíznymi obrazovkami. Šlo o premiérovú komunikáciu medzi šéfom tímu a FIA, ktorá by sa dostala na svetlo sveta. Nuž a podľa Günthera Steinera hneď táto prvá poodhalila charakter Tota Wolffa, ktorý podľa neho chcel zrejme ukázať, kto je tu pánom.

Nikita Mazepin už odrátaval zákruty do chvíle, keď mu mal aj Lewis Hamilton nadeliť jedno kolo. Na vkus Tota Wolffa ich však odrátaval až príliš pomaly, nuž sa ozval Michaelovi Masimu: “Michael, modré vlajky! Michael, tento chlapík nás oberá o pozíciu!”

Ruský pretekár si už s modrými vlajkami čo-to užil, no tentoraz sa Mazepina Steiner musel zastať. Namiesto toho sa zameral na Tota Wolffa, keď po otázke na vysielačku šéfa Mercedesu spustil: “Povedal mi o nej Nikita. Ja som tú správu nepočul. Na debrífingu mi len povedali, že Toto tam niečo spomenul, ale neviem presne, prečo to povedal, pretože nepoznám všetky okolnosti.”

“Ja si myslím, že Nikita sa dobre uhol z cesty. Možno len Toto cítil potrebu ukázať, kto tu velí, a že všetci by sa mali uhýbať, keď on prechádza. Nenechal ani svojich chlapcov, aby to vybavili. Asi sa len chcel trochu ukázať,” zamyslel sa naštartovaný Talian.

Haas odjazdil ďalšie preteky na chvoste, no v úvode sa dvojica pekne odlepila zo svojich štartových boxov. Problémy neskôr zaznamenal Mick Schumacher, ktorý pri zastávke v boxoch nedobrzdil a nabral jedného z mechanikov. Nakoniec preteky došiel na osemnástom mieste 50 sekúnd pred Mazepinom.

“Nepovedal by som, že som potešený. Počas takéhoto víkendu ma nikdy neuvidíte potešeného či spokojného, ale na druhej strane sa musíme pozrieť aj na tie dobré veci,” hodnotil víkend v Španielsku Steiner. “Podarilo sa nám dôjsť do cieľa s oboma autami, všetko bolo fajn. Odjazdili sme nejaké kolá, oni sa aj niečo naučili a na štarte obaja podali skvelý výkon.”

“Mick získal asi štyri alebo päť pozícií a Nikita asi dve. Potom si však uvedomil, že nemá zmysel byť príliš agresívny a poškodiť auto. Chcel preteky dokončiť a nazbierať kolá. S Williamsom sme bojovať nedokázali, na rovinkách nás jasne predbehli a my sme s tým nemohli nič spraviť.”

“Ale odjazdili sme dobré kolá, čiže z toho pohľadu sme spokojní. Keď však niekoho porazíte v kvalifikácii a v pretekoch spadnete zaňho, tak nemôžete mať z toho radosť,” doplnil.