logo F1online.skF1online.sk

Seidl stojí v kritike prezentácie množstva nehôd za Ricciardom

Andreas Seidl
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl27. 4. 2021

Daniel Ricciardo začiatkom apríla poriadne rozbúril vody, keď skritizoval počínanie F1 na sociálnych sieťach. Terčom jeho kritiky bola prezentácia veľkého množstva nehôd.

Austrálčanovi veľmi vadilo už to, ako minulý rok v Bahrajne réžia počas červených vlajok donekonečna opakovala hororové zábery z nehody Romaina Grosjeana. Taktiež mu prekážala dominancia nehôd v zostrihu najlepších okamihov zo sezóny.

Myslím si, že v minulom roku pridali na sociálne siete niečo ako ‚top desať momentov sezóny‘, alebo niečo v tom zmysle a osem z desiatich momentov boli nehody,“ povedal Daniel Ricciardo v rozhovore pre Square Mile„Pomyslel som si ‚vy ste absolútni idioti.‘ Možno dvanásťročné deti chcú vidieť takýto obsah a to je v pohode, pretože oni to ešte tak nevnímajú, ale my nie sme deti. Robte to lepšie chlapci. Robte to lepšie ako doteraz.“

Aby sme boli konkrétni, tak Ricciardo doslova použil slovné spojenie „fu*king idiots“, čo mnohí nepovažovali za slovník hodný džentlmena.

Ricciardo sa na tlačovej konferencii pred pretekmi v Imole ospravedlnil za svoj slovník, za svojím názorom si však stojí.

Jeho šéf Andreas Seidl súhlasí, že v F1 je oveľa krajších okamihov než sú nehody, na druhej strane pochválil prácu F1 na sociálnych sieťach. Je naozaj pravda, že dnešná F1 je na sociálnych sieťach oveľa aktívnejšia, živšia a atraktívnejšia než povedzme ešte pred štyrmi – piatimi rokmi.

„Tím, ktorý sa stará o sociálne siete F1, odviedol a stále odvádza excelentnú prácu v prezentácii nášho športu. Ak sa pozriete na čísla, tak v posledných rokoch sme zaznamenali rapídny rast. Vďaka tomu dokážeme prepojiť Formulu 1 s mnohými novými publikami,“ vyhlásil Andreas Seidl.

Na druhej strane, ani mnohým fanúšikom zrejme nie je po chuti, ak napríklad zostrihu z najlepších okamihov či upútavke na preteky dominujú nehody. Zvlášť v čase, keď sme svedkami atraktívnej éry s množstvom pekných predbiehacích manévrov.

„Náš šport patrí k najvzrušujúcejším vo svete, s množstvom zaujímavých príbehov na trati i mimo nej. Nebezpečenstvo môže byť pre niektorých fanúšikov príťažlivé, no súhlasím s Danielom, že by sme mohli rozobrať väčšie a pozitívnejšie príbehy. Aj toto však F1 robí.“ 

Andreas Seidl sa vyjadril aj na margo slovníku svojho pilota. „Zároveň je z vyjadrenia Daniela na tlačovej konferencii v Imole jasné, že jednoducho nezvolil správny slovník,“ uzavrel Andreas Seidl.

Súvisiace články

Diskusia