logo F1online.sk

Mazepin o kolízii s Latifim: Musel byť vystresovaný

Nikita Mazepin
© Haas
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 4. 2021

V priebehu poslednej veľkej ceny na talianskom okruhu v Imole sme mohli byť svedkami aj pomerne kurióznej kolízie v zadnej časti štartového poľa. Nicholas Latifi skončil svoje preteky práve po tejto nehode so zničeným autom. Svoj pohľad na túto udalosť priniesol aj druhý aktér kolízie, Nikita Mazepin z tímu Haas.

Nikita Mazepin je presvedčený, že práve Latifi bol v danom momente „vystresovaný,“ pričom kolízia medzi Mazepinom a Latifim sa stala len niekoľko sekúnd po Latifiho výlete mimo trať, do štrkovej zóny.

Napriek tomu, že prvé momenty po kolízii sme nemohli jednoznačne posúdiť vinníka, opakované zábery ukázali, že Mazepin bol v tomto prípade prakticky bezmocný. Ruský pretekár vyhlásil, že išlo o nešťastnú nehodu, spôsobenú stresom po návrate na trať.

„Vrátil sa na trať, ale myslím si, že nevedel, že som tam. A s týmito autami, ak idete na trávu, keď je mokro, tak idete do bariéry,“ povedal Mazepin novinárom po pretekoch.

„Takže som tam zostal a dal som mu celý priestor, ktorý som tam mal, ale myslím si, že nevedel, že som tam,“ pokračoval ruský pretekár v službách tímu Haas. „Ste zjavne dosť vystresovaní, keď vyletíte z trate a potom sa vrátite na okruh. Myslím si, že je to pre neho len nešťastné.“

Po ťažkom debute v Bahrajne, kde zničil svoj monopost už v prvom kole, skončil v Imole Nikita Mazepin až na 17. mieste. Bol posledným kvalifikovaným pretekárom a ako jediný stratil dve kolá na víťaza, Maxa Verstappena na Red Bulle.

„No, určite to bolo lepšie ako minule,“ zhrnul Nikita Mazepin po pretekoch v Imole.

„V týchto pretekoch sa toho udialo veľa, od štartu na mokrých pneumatikách, čo som skutočne nečakal, pretože krátko pred štartom bolo pomerne slnečno, až po červenú vlajku,“ uzatvára Mazepin. „Takže udialo sa veľa vecí, ale je to dobrá skúsenosť, bolo dobré na konci vidieť šachovnicovú vlajku.“