logo F1online.sk

Latifi problém s autom nemal, skutočne zablúdil

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 10. 2022

Vo Formule 1 nemáme núdzu ani na úsmevné momenty. Niektorých jazdcov si nebudeme pamätať ani tak pre ich výkony, ale skôr občasné trapasy. Tak to asi bude aj v prípade Nicholasa Latifiho, ktorý sa s Formulou 1 pomaly lúči a v piatok sa mu podarilo v Suzuke dokonca zablúdiť.

Na úsmevnom momente si okamžite zgustol celý internet. Nielen kvôli tomu, že pilot Williamsu zatočil do šikany, ktorá sa používa pre skrátenú „západnú“ verziu okruhu Suzuka, ale tiež svojím vysvetlením, keď do vysielačky naznačil, že sa stalo niečo zvláštne s autom, ale už je to vraj v poriadku.

„Nie som si istý, čo sa tam stalo. Auto… naozaj zvláštne, ale každopádne už je to v poriadku,“ povedal Latifi tímu do vysielačky. Neskôr pre magazín Autosport s úsmevom priznal, že s autom nič nebolo. Skrátka zablúdil. Jeden trapas hore-dole, kto z nás zo seba nikdy v živote neurobil hlupáka?

„Tá vysielačka je trochu oneskorená,“ povedal Latifi. „Bola to však celkom moja chyba. V tom čase som dostával pokyny od inžiniera. Mal som pokračovať ešte jedno kolo, ale potom ma na poslednú chvíľu povolali do boxov. Menil som kvôli tomu nastavenia na volante a pozeral sa dole. Keď som zdvihol hlavu, videl som zákrutu, ktorá samozrejme nebola tá správna.“

„Ešte som v tom čase nemal odjazdené poriadne kolá, takže som sa na trati tak úplne neorientoval. Zatočil som a keďže to nebola tá správna zákruta, táto mala iný tvar a bola ostrejšia, čo som si hneď neuvedomil, auto sa nedotáčalo a pokračovalo rovno.“

„Do vysielačky som hneď povedal: ‚Och, čo sa to deje?‘ Až potom som si uvedomil, dobre, toto je oveľa pomalšia zákruta a nie je to tá správna, takže preto sa to stalo. Auto sa nedotočilo,“ spomína pilot Williamsu.

„Bola to moja chyba, ale zábavná. A tá vysielačka je trochu skreslená,“ dodal s úsmevom Latifi.