logo F1online.sk

Seidl: Lando urobil krok dopredu, no aj Daniel odjazdil skvelé preteky

Lando Norris a Andreas Seidl
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl20. 4. 2021

Lando Norris vstúpil do sezóny vo veľkom štýle. Získal druhé pódium v kariére a je na tretej priečke v Pohári jazdcov. Pochvalu si však podľa Andreasa Seidla nezaslúžil len on, ale i Daniel Ricciardo, ktorý sa s novým monopostom stále len zžíva.

Britský mladík začína svoju tretiu sezónu v F1. S výzvou v podobe príchodu skúsenejšieho Daniela Ricciarda sa vyrovnal výborne a plní svoje zimné slová o tom, že chce byť lídrom tímu. V Bahrajne i v Imole podal v pretekoch špičkové výkony a získal dokopy 27 bodov.

„Už počas zimy a v Bahrajne bolo vidieť, že Lando urobil ďalší krok ako jazdec a taktiež ako človek. Na minulú sezónu reagoval aj so svojím pretekovým tímom správnym spôsobom. Je normálne, že mladí piloti robia kroky dopredu, najmä v prvých rokoch. Musia ich robiť, inak by sa nikdy nezaradili medzi špičku. Je jednoducho skvelé, ako to Lando zvláda. Má potrebnú sebadôveru a to, čo predviedol v Imole, bolo jednoducho úžasné,“ nešetril šéf tímu Andreas Seidl slovami chvály.

Fanúšikovia McLarenu si určite spomínajú, ako v Brazílii 2019, po prvom pódiu po vyše päťročnom čakaní, Andreas Seidl povedal, že takéto výsledky chce raz jeho tím dosahovať vlastnou rýchlosťou. A práve to sa McLarenu v Imole podarilo.

„Jednoznačne sme si zaslúžili toto pódium. Ak sa pozriete na dvoch pilotov pred nami, oni a ich tímy sú v tomto športe referenciou. Stále sme v situácii, keď vieme akceptovať, že nás Lewis predbehol. Radi by sme sa však dostali v budúcnosti do takej pozície, keď ten Mercedes budeme vedieť udržať za sebou. V každom prípade, je skvelé skončiť tretí,“ vyjadril sa šéf tímu, ktorý však zostáva nohami na zemi. „Je dôležité nenechať sa uniesť týmto výsledkom. Keď sme videli, ako rýchlo nám Max v poslednom stinte ušiel, tak jasne vidíte, koľko nás ešte čaká práce.“

McLaren v Imole uspel aj vďaka odvážnemu ťahu nasadiť po reštarte mäkké pneumatiky. „Bol to skvelý ťah od tímu. Trochu sme zariskovali, reálne sme si neboli úplne istí, či pneumatiky vydržia až do konca. Vyšlo nám to, takže skvelé rozhodnutie tímu,“ hovorí 45-ročný Nemec.

Trochu v tieni Landa Norrisa zostal jeho tímový kolega Daniel Ricciardo. Austrálčan sa očividne ešte zžíva s novým autom, aj v Imole však získal cenné body. Ku cti mu slúži, že v Bahrajne na siedmom mieste odolal tlaku Carlosa Sainza a teraz na šiestom Lancea Strolla.

„Sme šťastní, ako sa Daniel prebojoval pretekmi. Nebol to preňho ľahký deň, v aute sa necítil tak komfortne ako Lando. V náročných podmienkach robili mnohí jazdci chyby a vychádzali mimo trate, keď na to príliš tlačili. Daniel predviedol z môjho pohľadu skvelé preteky a napriek tomu, že sa s naším autom ešte trochu trápi, získal veľmi cenné body,“ pochválil Seidl aj svojho druhého jazdca.

V McLarene teda panuje spokojnosť. „Bolo veľmi povzbudzujúce vidieť v kvalifikácii a v pretekoch, že celý tím spoločne s kolegami z Mercedesu odviedli počas zimy skvelú prácu,“ uzavrel šéf tímu.