logo F1online.sk

Seidl: V prvom momente sme boli sklamaní, no tešíme sa, akí sme konkurencieschopní

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl18. 4. 2021

Z veľkej radosti zmiešané pocity. V garáži McLarenu sa v závere Q3 oslavovalo, no po škrtnutí času Landa Norrisa, ktorý by mu stačil na skvelé tretie miesto, nadšenie trochu utíchlo.

Daniel Ricciardo bol síce počas celej kvalifikácie vždy o niečo pomalší od Landa Norrisa, napokon odštartuje pred svojím tímovým kolegom. McLaren pôjde do pretekov v Imole z identických štartových pozícií ako v Bahrajne – čiže zo šiesteho a siedmeho mesta.

Austrálčan bol príjemne prekvapený. „Počas celého víkendu som ani náhodou nepatril k ašpirantom na prvú šestku. Nechcem sa vyhovárať, no skutočne každým kolom sa v aute cítim lepšie. Realita je však taká, že som v novom aute ešte nestrávil toľko času, preto by som si veľmi prial, aby som bol na tom lepšie hneď od začiatku víkendu. Ešte to však nejaký čas potrvá,“ povedal Daniel Ricciardo.

Aj napriek nie úplnej spokojnosti vedie Ricciardo v internej kvalifikačnej bitke 2:0. Pred rokom v Imole štartoval piaty a vytiahol to na pódium. „Progres v priebehu kvalifikácie bol povzbudzujúci. Posledné kolo v Q3 nebolo najlepšie a ani som z neho nebol príliš nadšený, no určite mám lepšie pocity než v piatok. Ako tím sme tvrdo makali, aby sme sa oproti piatku zrýchlili. Šieste miesto na papieri nie je zlé, na čele to bude veľmi tesné,“ doplnil Ricciardo.

Keď v McLarene ochladli vášne po krutom konci kvalifikácie pre Landa Norrisa, nastúpila realita a spokojnosť so štartom zo šiesteho a siedmeho miesta. Pri slušnej pretekovej rýchlosti by z toho mohli byť pre „papájových“ dobré body.

„Tieto štartové pozície nám poskytujú dobrý základ na to, aby sme v nedeľu bojovali o dobré body. V prvom momente sme boli trochu sklamaní, keď sme videli, čo mohol Lando dosiahnuť. V každom prípade, bolo pozitívne vidieť, akí sme boli konkurencieschopní. Kým Lando v sobotu doslova lietal, Daniel sa v aute necítil tak dobre, napriek tomu však odviedol skvelú prácu a v závere dal dokopy vydarené kolo. Pochvala patrí tímu na trati i v továrni a taktiež kolegom z Mercedesu, spoločne vyvíjame konkurencieschopné auto. Predpoveď počasia sľubuje na nedeľu popoludnie dážď. Plne sa koncentrujeme a ideme opäť získať dobrú porciu bodov,“ povedal šéf tímu Andreas Seidl.