logo F1online.sk

Mazepin sa opäť vyznamenal, takto zruinoval Giovinazziho kvalifikáciu

Nikita Mazepin predbieha Antonia Giovinazziho
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 4. 2021

Neprešiel hádam ani jeden deň, aby sa nám ruský mladík Nikita Mazepin nepostaral o nejakú tú kontroverziu. V bahrajnskej kvalifikácii predbiehal v poslednej zákrute v prípravnom kole, čím porušil známe nepísané pravidlo. Následne pred novinármi prehlásil, že o jeho existencii netušil. Ani v druhej kvalifikácii v sezóne nezostal svojej povesti nič dlžný.

V nájazde do svojho záverečného pokusu sa ocitol tesne za Antoniom Giovinazzim na Alfe Romeo, ktorý si taktiež pripravoval svoje rýchle kolo. Ruský pretekár sa zavesil tesne za jeho zadné krídlo a vyviezol sa v jeho zákryte, aby ho napokon aj predbehol. Pokus talianskeho pretekára tým bol zmarený a z Q1 vypadol. Nikita len o pár metrov ďalej nezvládol prejazd Variante Villeneuve a svoj čas taktiež nezlepšil. Celkovo zaostal o pol sekundy za Mickom Schumacherom a skončil devätnásty. Za ním je len Juki Cunoda, ktorý v Q1 havaroval.

„Ešte sme sa spolu nebavili, ale viete, vo Formule 1 to je náročné. V prvej časti kvalifikácie máte dvadsať áut a každý vyjde na trať v tom istom čase. Okruh skrátka nie je dostatočne dlhý pre všetkých. Máme tu vzájomnú džentlmenskú dohodu, s ktorou nemám problém, ale keď do konca kvalifikácie chýbajú tri sekundy, tak buď to môžete skúsiť alebo zostanete zaseknutí v prípravnom kole. Nemyslím si, že je v tom nejaký problém, som tu aby som odjazdil svoje kolá a všetci sme na tom rovnako,“ uviedol Mazepin na svoju obhajobu.

Súvisiace články