logo F1online.sk

Tretí tréning: Verstappen je späť, Norris druhý

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 4. 2021

Tretí tréning na Veľkú cenu Emilia Romagna ukázal, že Red Bullu sebavedomie nechýba. Potom, čo Verstappen v druhom tréningu takmer nejazdil, sme nevideli žiadnu paniku, žiaden zhon či snahu vyraziť na trať čo najrýchlejšie a dobehnúť zameškané. Red Bull podľa výsledkov sobotňajších tréningových jázd ani nemá čo dobiehať, Verstappen ich ovládol.

Stopky sa pri najrýchlejšom kole Maxa Verstappena zastavili na úrovni 1:14,958, čo bolo o takmer polovicu sekundy lepšie ako pri zvyšku sveta. Pod hranicu 0,5s sa dostal len Lando Norris, ktorý potešil fanúšikov McLarenu druhým miestom.

Lewis Hamilton skončil len tretí. Bol jasne lepším pilotom z dvojice strieborných šípov, čo pred kvalifikáciou vyvoláva isté otázky, keď sa pozrieme na jeho stratu. Nakoniec totižto skončil len tesne pred Pérezom, ktorý by sa konečne mohol prejaviť aj v boji o čelo.

Piata priečka patrí Charlesovi Leclercovi pred Pierrom Gaslym, jeho kolegom Carlosom Sainzom a spomínaným Bottasom. Do prvej desiatky sa ešte vošli Fernando Alonso a Esteban Ocon z Alpine, ktorí dostali v sobotu ráno nové výfukové systémy, pre Alonsa je to už tretí z povolených ôsmich.

V treťom tréningu sme videli kvantum zmazaných časov, čo v kvalifikácii môže vyradiť z hry nejedného favorita. V Imole treba mať sebavedomie, no najmä v deviatej zákrute treba byť i opatrný, práve tu piloti vychádzali za hranice trate najčastejšie.

Dnešné jazdy prerušila jedna červená vlajka, ktorú spôsobil Nicholas Latifi, keď v zákrute Tamburello vyšiel až na štrk a vrazil do bariéry. Prerušenie jázd napokon nebolo nutné, pretože Kanaďanovi sa podarilo auto rozbehnúť a bez predného krídla dokrivkať do boxov.

https://pbs.twimg.com/media/EzKvuc2VkAIZQ73?format=jpg&name=medium