logo F1online.sk

Verstappen ovládol aj druhý tréning, dobrú rýchlosť potvrdzuje McLaren

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2021

Aj akciou nabitý druhý tréning padol za korisť Maxovi Verstappenovi, ktorý bol opäť raz zo všetkých najrýchlejší. Tentoraz mu na chrbát dýchal Lando Norris so stratou necelej desatiny sekundy a Lewis Hamilton, ktorý zaostal až o 0,235 sekundy.

Do troch desatín sa vošli až štyri rôzne tímy, okrem Red Bullu, McLarenu, Mercedesu aj Ferrari zásluhou Carlosa Sainza, ktorý si uchmatol štvrtú priečku. Carlos Sainz zajazdil celkovo najrýchlejší prvý sektor, čo by mohlo naznačovať, že zisky pohonnej jednotky naozaj nebudú na zahodenie.

Mercedes mal rozpačitý druhý tréning. V porovnaní s prvým tréningom klesli teploty a zosilnel vietor, čo mohlo strieborným šípom uškodiť. Problémy boli evidentné najmä u piateho Valtteriho Bottasa.

Fínovi boli počas jeho pretekovej simulácie zmazané štyri kolá za sebou, keď bol zakaždým priširoký v štvrtej zákrute. Následne sa do vysielačky posťažoval na to, že mu chýbala priľnavosť. Po skončení tréningu dokonca vyhlásil, že jeho auto je “neovládateľné”. To nie je najlepšie znamenie, keďže práve druhý tréning má podmienky najrelevantnejšie z pohľadu kvalifikácie a pretekov.

Daniel Ricciardo uzavrel piatok na šiestom mieste len veľmi tesne za Valtterim Bottasom. Nasleduje dvojička AlphaTauri Cunoda-Gasly, ktorú však zvládol rozdeliť Lance Stroll z Aston Martinu. Sebastian Vettel nezajazdil ideálne kolo a skončil len štrnásty. Prvú desiatku uzavrel Pérez.

V druhom tréningu sme celkovo videli viac výletov mimo trať, šmykov a hodín ako dopoludnia. Najdramatickejší moment zažil Kimi Räikkönen, ktorý v druhej zákrute stratil kontrolu nad svojím autom a vrazil do bariéry. Niekoľko minút tak inžinieri strávili opravovaním jeho auta. Fín nakoniec zajazdil najmenej kôl zo všetkých.

https://pbs.twimg.com/media/ExavKo6XAAM2iaN?format=jpg&name=medium